30 augustus 1910 in de lucht: Wanneer een vliegtuig en een ballon elkaar ontmoeten

Luchtvaartgeschiedenis – 30 augustus 1910. De piloot van Frans-Peruaanse nationaliteit Jean Bielovucic vertrekt op deze dinsdag 30 augustus 1910 voor een korte luchtreis, waarvan het verslag in de kranten van de dagelijkse pers zal belanden, dol op de geringste uitstapjes in de lucht van de pionierslucht. Geen uitzonderlijke prestatie op deze dag maar een ongewone ontmoeting die plaatsvond in de hemel.

De vlieger, pas gepatenteerde vliegtuigpiloot, die een paar weken eerder, precies op 10 juni 1910, patentnummer 87 had verkregen, werd gezien in de lucht van de stad Issy-les-Moulineaux naast een bolvormige bal. De twee vliegtuigen wrijven schouders boven het paradeterrein. Een zeldzaam schouwspel aan het begin van de voortbeweging vanuit de lucht.

De piloot, een inwoner van Lima in Peru, vloog rond en begroette de inzittenden die zich aan boord van de sferical waren niet. Daarna vervolgde iedereen zijn weg na dit onverwachte luchtballet, waarbij de aerostat zich zo door de wind liet meevoeren.

Add a Comment

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert