3 juni 1911 in de lucht: een spookvliegtuig op zee?

Geschiedenis van de luchtvaart – 3 juni 1911. Op deze zaterdag 3 juni 1911 zweeft er een mysterie in de Middellandse Zee, een vliegtuig, dat op het eerste gezicht leeg lijkt, vaart op open zee volgens het schip „Thomas“ dat de Engelse vlag voert. Deze laatste kondigde zijn aanwezigheid aan. Geen idee om vast te stellen wat dit vliegtuig is, omdat niemand de verdwijning van een vliegtuig heeft aangegeven… Het Italiaanse slagschip „Re-Umberto 1“ zal de luchtvaartcomités van Nice en Genua informeren om deze zaak op te helderen.

Het vliegtuig in kwestie werd 50 mijl uit de kust van La Ciotat gezien. Terwijl de race Parijs-Rome in juni plaatsvindt, had dit vliegtuig een van de deelnemers aan deze competitie kunnen zijn, maar nee, we kennen de positie van alle piloten die aan dit evenement hebben deelgenomen. De maritieme prefect van Toulon zal dan opdracht geven een torpedobootjager te sturen om deze kwestie op te helderen.

Maar deze inspanningen zullen helaas tevergeefs zijn, de torpedobootjager zal absoluut niets vinden, het apparaat dat de Engelse kapitein dacht te hebben gezien, bestaat uiteindelijk misschien niet en er was ongetwijfeld enige verwarring… Dat zou allemaal gewoon een marineschietdoel kunnen zijn of zelfs een kleine boot.

Add a Comment

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert