27 november 1910 in de lucht: Marie Marvingt vliegt niet ver van een uur

Luchtvaart geschiedenis – 27 november 1910. Houder van vliegbrevet nummer 281 voor slechts een paar dagen, na geslaagd te zijn voor haar examen op 8 november 1910, zal de vliegenier van Franse nationaliteit, oorspronkelijk afkomstig uit Aurillac, Marie Marvingt, niet lang op zich laten wachten om mensen over haar te laten praten , geslaagd op deze zondag 27 november 1910, in een opmerkelijke luchtuitval, waarover de pers in haar edities zal berichten.

Ze stond al bekend als een aeronaut en was de eerste vrouw die het Kanaal overstak in een bestuurbare ballon en zo van Frankrijk naar Engeland vloog. bijna 60 minuten.

Een voorstelling die officieel wordt gecontroleerd door een commissaris wiens vlieger uit de Auvergne oorspronkelijk in het kamp van Châlons was, met haar Antoinette eendekker-type vliegtuig. Zijn vlucht zal precies 53 minuten duren. De piloot blijkt een echte sportvrouw te zijn, geen enkele discipline houdt haar tegen, of het nu gaat om schermen, zwemmen of zelfs bergbeklimmen.

Add a Comment

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert