27 augustus 1913 in de lucht: Pech voor Hawker

Luchtvaartgeschiedenis – 27 augustus 1913. Niet minder dan 125.000 frank, dat is de schenking van de luchtvaartprijs waarvan de Britse krant The Daily Mail de oorsprong heeft, namelijk de Ronde van Engeland. Een wedstrijd waaraan de Hawker-piloot meedoet, maar helaas met weinig succes. Zijn eerste poging mislukte en deze woensdag, 27 augustus 1913, terwijl hij de test opnieuw probeert, wordt hij het slachtoffer van een ongeval!

De vlieger Hawker toont een zeker doorzettingsvermogen sinds hij op 25 augustus 1913 opnieuw op pad gaat om deze prijs te veroveren, die erin bestaat een afstand van 2.575 kilometer af te leggen met een bepaalde tijdslimiet, waarbij de aanval niet langer dan 72 uur hoeft te duren en moet worden uitgevoerd uit met een watervliegtuig, dat 100% Brits gebouwd moet zijn. Met Harry Kauper Southampton als reisgenoot zal Hawker op 25 augustus 1913 om 05.30 uur vertrekken en bij deze gelegenheid een Sopwith-tweedekker besturen.

Op 27 augustus 1913, niet ver van Dublin, belandde hij in zee, waarbij zijn voet van het roer gleed toen hij aanpassingen wilde doen aan zijn motor, die het begaf. Een slechte manoeuvre die zijn poging tot nul reduceerde… De twee mannen zullen eruit komen, maar Kauper zal gewond raken aan het hoofd en een gebroken arm hebben.

Add a Comment

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert