Air Côte d’Ivoire voegt Bissau toe aan haar netwerk

De luchtvaartmaatschappij Lucht Ivoorkust zal volgende maand een nieuwe link lanceren tussen Abidjan en de Guinee-Bissauin het verlengde van die naar Dakar.

Vanaf 17 mei 2022 biedt de Ivoriaanse nationale maatschappij drie vluchten per week aan tussen haar basis in Abidjan-Houphouet Boigny en de luchthaven van Bissau-Osvaldo Vieira, geëxploiteerd op weekdagen in Airbus A319 (12 stoelen in Business class, 96 in Economy) en in het weekend in A320neo (12+132). Vertrektijden zijn gepland op dinsdag, donderdag en zaterdag om 19:30 uur om aan te komen om 22:20 uur in Dakar en de volgende dag om 12:15 uur; retourvluchten vertrekken uit Guinee-Bissau op woensdag, vrijdag en zondag om 06:05 uur en vervolgens uit Senegal om 08:00 uur om te landen om 10:50 uur.

Air Côte d’Ivoire zal geen concurrentie hebben tussen Abidjan en Bissau, waar de luchthaven al vliegtuigen verwelkomt van onder meer Air Senegal, ASKY Airlines, Royal Air Maroc of TAP Air Portugal.

Deze drie wekelijkse rotaties zullen worden toegevoegd aan de zeven die al zijn voorgesteld tussen Abidjan en de luchthaven van Dakar-Blaise Diagne, met vertrek om 11.30 uur (aankomst om 14.20 uur) en terugkomst om 15.10 uur (aankomst om 18.00 uur). Een as waar Air Côte d’Ivoire tegenover Air Senegal en ASKY Airlines staat, plus Kenya Airways en Mauritania Airlines.

ACI, opgericht in 2012, bedient de vijf grootste Ivoriaanse luchthavens, ongeveer twintig bestemmingen in West- en Centraal-Afrika, evenals New York via haar codeshare met Ethiopian Airlines.

Air Côte d'Ivoire voegt Bissau toe aan haar netwerk 1 Air Journal

©Air Côte d’Ivoire Facebook

Add a Comment

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert