26 augustus 1930 in de lucht: Wolfgang von Gronau voltooit zijn luchtaanval

Luchtvaartgeschiedenis – 26 augustus 1930. In deze maand augustus 1930 begon de vlieger Wolfgang von Gronau aan een luchtaanval: laatstgenoemde, van Duitse nationaliteit, wilde de Atlantische Oceaan oversteken door de route naar het noorden te nemen. Een reis tussen Europa en Amerika die eindigt op dinsdag 26 augustus 1930.

Het was vanaf het Duitse eiland Sylt, gelegen in de Noordzee, dat de vlieger zijn reis begon en vertrok op 18 augustus 1930. Na 44 uur en 25 minuten vliegen zal hij zich bij de Verenigde Staten voegen. Komende uit Halifax zal hij op 26 augustus 1930 om 16.00 uur zijn Dornier Wal-watervliegtuig met de naam „Amundsen“, met een BMW-motor van 600 pk, in de Baai van New York laten landen, nadat hij de Faeröer, IJsland en Zuid-Groenland is gepasseerd. Labrador, Newfoundland en Nova Scotia.

Tijdens deze aanval werd Wolfgang von Gronau bijgestaan ​​door een bemanning bestaande uit de tweede piloot Edouard Zimmer, de monteur Franz Hack en de radiotelegrafist Fritz Albrechtet, alle drie studenten van de Transport Aviation School.

Add a Comment

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert