24 oktober 1922 in de lucht: Maneyrol, met succes bekroond, arriveert in Parijs

Luchtvaartgeschiedenis – 24 oktober 1922. Op deze 24 oktober 1922 hebben veel mensen de reis naar het Gare du Nord gemaakt, allemaal ongeduldig wachtend op de komst van de piloot met de Franse nationaliteit Alexis Maneyrol uit Calais. Een welkomstcomité dat werd opgericht om de sinds 10 november 1911 gepatenteerde vlieger (patentnummer 673) te begroeten die opviel aan de andere kant van het Kanaal, tijdens een luchtvaartwedstrijd.

Inderdaad, als onderdeel van zijn deelname aan de Itford Hill-bijeenkomst in Groot-Brittannië, slaagde Alexis Maneyrol erin om niet minder dan twee trofeeën op zijn lijst te tonen, wat een sensatie veroorzaakte tijdens de zweefvliegtuigcompetitie. Naast zijn talent staat natuurlijk de kwaliteit van zijn vliegtuig niet los van zijn succes, namelijk een eendekkervliegtuig van de fabrikant Louis Peyret met een driehoekige „Langley“-romp waarop twee vleugels in tandem zijn gemonteerd.

Aan het stuur van laatstgenoemde behaalde hij een mooie dubbel door de Daily Mail-prijs te winnen (die voor deze overwinning 1.000 pond sterling ontving) en door het wereldrecord voor zweefvliegen te vestigen, door 3 uur en 23 minuten in de lucht te evolueren zonder gebruik te maken van zijn motor.

Add a Comment

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert