23 oktober 1910 in de lucht: het Franse leger verliest een van zijn kapiteins

Luchtvaartgeschiedenis – 23 oktober 1910. Het was nog maar een paar maanden geleden dat kapitein Madiot zijn vliegbrevet had behaald toen zijn onervarenheid hem op deze zondag, 23 oktober 1910, veel geld kostte. Inderdaad, de ongelukkige piloot was op deze dag het slachtoffer van een ongevalsvliegtuig op het vliegveld van Brayelle en helaas zal de Franse militaire luchtvaart moeten rouwen om zijn dood na deze tragedie, waarvan de oorzaak waarschijnlijk een slechte manoeuvre van de nog beginnende vlieger is.

Toen kapitein Madiot voor het eerst alleen een vliegtuig bestuurde, namelijk dat van een militair tweedekkervliegtuig, stortte hij neer, hoewel het weer gunstig was en hij zich tijdens de vlucht geen zorgen had gemaakt.

Het was in de buurt van de stad Douai dat hij neerstortte terwijl hij in de landingsfase was. De vlieger was van plan te landen na een zweefvlucht. Ja, maar hij wist niet hoe hij zijn snelheid goed moest doseren, veel te snel aankomen… Deze terugkeer naar de grond van een zeldzaam geweld zal de overhand krijgen…

Add a Comment

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert