2 juni 1909 in de lucht: het vliegtuig van Blériot laat hem in de steek

Geschiedenis van de luchtvaart – 2 juni 1909. Het winnen van de Goupy-prijs, maar ook houder worden van een snelheidsrecord op één kilometer, dit zijn twee uitdagingen die de Franse vlieger Louis Blériot op 2 juni 1909 wilde aangaan, maar tijdens een poging op deze datum helaas kreeg een vliegtuigongeluk, maar voor de piloot was dit geen fatale afloop. Hij belandde in een greppel, ook al moest hij een noodlanding maken.

Het was in de vroege ochtend dat Louis Blériot op 2 juni 1909 vertrok, om precies te zijn om 4 uur 's ochtends, geïnstalleerd aan het stuur van een eendekker waarvan hij zelf de ontwerper was, met de ambitie een nieuw snelheidsrecord te vestigen door van Toury naar Artenay te vliegen, een reis die hij al in oktober 1908 had voltooid. De Goupy-prijs, waarvan de prijs 1.000 frank bedraagt, staat ook in het vizier om deze te winnen, jij moet de dader zijn van een diefstal buiten de manoeuvreerterreinen of luchtvaartterreinen die ten minste 5 kilometer bestrijken.

Maar zijn dromen over trofeeën zullen worden gedwarsboomd, de motor van zijn vliegtuig gaat kapot, hij zal moeten landen, maar het zal niet zachtjes gebeuren en het geweld van de terugkeer naar de grond zal zodanig zijn dat zijn vliegtuig zal breken.

Add a Comment

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert