19 mei 1910 in de lucht: Cheuret voerde een luchtwandeling voor twee personen uit

Geschiedenis van de luchtvaart – 19 mei 1910. In mei 1910 vonden verschillende demonstraties van luchttoerisme plaats. Na de Fransman Sommer en de Weense Illner was het in mei de beurt aan de 36-jarige vlieger Léon Cheuret van Franse nationaliteit om aan dezelfde oefening deel te nemen. Op 19 augustus 1910, slechts vijftien dagen nadat hij de beroemde sesam had verkregen om te vliegen, nadat hij op 2 mei 1910 met succes zijn vliegbrevet had behaald in de lucht van Champagne.

Voor deze toeristische luchtreis neemt hij een passagier mee aan boord van zijn vliegtuig, namelijk een gemotoriseerde tweedekker met een kabouterblok. Het is in feite Madame Banger die hem zal vergezellen bij deze kleine luchtaanval boven het platteland, die op 19 mei 1910 in de vroege ochtend begon. Het is pas 6 uur 's ochtends als de twee vertrekken vanuit Mourmelon-Le-Grand om uiteindelijk de stad Châlons te bereiken. Daar aangekomen nemen ze het pad naar de hemel om terug te keren naar hun startpunt.

Léon Cheuret en Madame Banger reizen met een gemiddelde snelheid van 75 kilometer per uur tijdens deze luchtaanval heen en terug en landen om half zeven in Mourmelon-Le-Grand. Hun reis heeft dus één uur en dertig minuten geduurd.

Add a Comment

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert