21 augustus 1908 in de lucht: Wilbur Wright schittert in het Auvours-kamp

Luchtvaartgeschiedenis – 21 augustus 1908. Op deze woensdag 21 augustus 1908 worden twee zeer fraaie uitvoeringen getekend door de luchtpionier van Amerikaanse nationaliteit Wilbur Wright in het kamp van Auvours, de speelplaats van de vliegenier en zijn broer Orville voor enige tijd. De broers voeren daar inderdaad met enig succes vliegexperimenten uit.

Op de avond van 21 augustus 1908 zal Wilbur Wright twee sluitende luchtvluchten maken: twee veelbelovende vluchten uitgevoerd in een algemeen ongunstige context, omdat de wind spelbreker kwam spelen en daarom de evolutie in de lucht van de ‚Amerikaan, die zal de auteur zijn van een vlucht van 1 minuut, 49 2/5 seconden, over een afstand van 2 kilometer op een hoogte van 6 -7 meter en een seconde van 2 minuten en 14 seconden waarin hij 2 kilometer 600 aflegde, op een hoogte van 20 meter. Deze twee vluchten werden gecontroleerd door de Aéro-Club de la Sarthe.

De Franse piloten kijken jaloers naar de resultaten van de twee broers en willen graag de steun van de driekleurenregering krijgen, zodat ook zij tests kunnen uitvoeren met hetzelfde comfort als de Wrights die speciaal voor hun tests een veld hebben gekregen , dus verwachten ze dat er over een begroting wordt gestemd voor de luchtvaart.

Add a Comment

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert