18 september 1908 in de lucht: Wilbur Wright in shock

Luchtvaartgeschiedenis – 18 september 1908. Om de richting van de lucht te bepalen om een ​​vlucht uit te voeren, is het absoluut uitgesloten voor de luchtpionier van Amerikaanse nationaliteit Wilbur Wright die sinds enkele weken vliegexperimenten uitvoert in Frankrijk, terwijl zijn broer Orville doet hetzelfde in de Verenigde Staten. En terecht, de vlieger wordt volledig ondermijnd door wat hij zojuist heeft geleerd: Orville, die de recordhouder is voor vliegtijd met 62 minuten en 15 seconden, had een vreselijk vliegtuigongeluk.

Deze informatie die hem uit Amerika bereikte, zal zijn programma van de dag in twijfel trekken: op 18 september 1908, terwijl de twee broers probeerden het vliegtuig te verkopen dat ze hadden ontwikkeld, zou Wilbur Wright voor de minister van Openbare Werken vliegen. en de Franse minister van Marine, namelijk respectievelijk de heer Barthou en de heer Thomson. Hij zou ook een poging wagen om de Michelin-prijs, waarmee 20.000 frank is gemoeid, en de prijs van de luchtvaartcommissie, die op zijn beurt 5.000 frank uitreikt aan de vliegenier die de langste afstand in een vliegtuig tekent.

Op 17 september 1908 werd zijn broer Orville het slachtoffer van een dodelijk ongeval en Wilbur Wright geeft de klap de schuld. Als Orville ermee wegkwam, is dit niet het geval voor zijn passagier, luitenant Selfridge, die de lange lijst van luchtvaartslachtoffers zal openen door als eerste te sterven.

Add a Comment

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert