18 mei 1911 in de lucht: twee doden te betreuren bij een vliegtuigongeluk

Geschiedenis van de luchtvaart – 18 mei 1911. Op deze donderdag, 18 mei 1911, was het niet goed om te vliegen, de weersomstandigheden waren in feite slecht en twee piloten, door te besluiten toch het pad naar de hemel te nemen, gingen naar betalen een hoge prijs voor hun durf: vandaag zullen ze inderdaad het slachtoffer worden van een vliegtuigongeluk, dat hen helaas fataal zal worden vanwege de zeer hevige wind. De twee ongelukkige piloten zijn Pierre-Marie Bournique en Paul Dupuis.

De ontketende elementen kregen in feite de overhand van de twee mannen die doof bleven voor de waarschuwingen van de directeur van de luchtvaartschool van Déperdussin, die hen adviseerde hun vlucht uit te stellen. Maar nadat ze dit voorzorgsadvies negeerden, vertrokken ze op 18 mei 1911, geïnstalleerd achter de besturing van een eendekkervliegtuig met een motor met een vermogen van 100 pk, vanaf het vliegveld van Bétheny, met de bedoeling zich bij het kamp van Châlons aan te sluiten.

Het lot zal er anders over hebben beslist en hun vlucht zal eindigen in een crash, waarbij de piloten van een hoogte van maar liefst 70 meter zullen vallen, waardoor hun vliegtuig zal worden vernietigd, dat bij de crash in brand zal vliegen. Luitenant Paul Dupuis kwam in de vlammen om, verkoold, net als Pierre-Marie Bournique, ook hij raakte verbrand en ernstig gewond en gaf uiteindelijk de geest.

Add a Comment

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert