Korean Air keert na drie jaar terug naar Praag

De luchtvaartmaatschappij Korean Air wordt opnieuw gelanceerd in het voorjaar zijn liaison tussen Seoel en Praagdrie jaar nadat het was opgeschort vanwege de Covid-19-pandemie.

Vanaf 27 maart 2023 zal de nationale luchtvaartmaatschappij van Zuid-Korea drie vluchten per week aanbieden tussen haar basis in Seoel Incheon en de luchthaven van Praag-Vaclav Havel, geëxploiteerd door Boeing 777-300ER die plaats biedt aan 64 passagiers in Business class en 277 in Economy. Vertrek is gepland voor maandag, woensdag en vrijdag om 12.45 uur en aankomst om 16.55 uur, met retourvluchten vanuit Tsjechië om 18.50 uur om de volgende dag om 11.50 uur te landen (gemiddelde vluchttijd 10:00 uur). 35 uur).

Korean Air zal vanwege de gezondheidscrisis in maart 2020 zonder concurrentie op deze route worden opgeschort. Het alliantiebedrijf Luchtteam biedt deze route al op codeshare-basis aan CSA Czech Airlinesvia de Air France-hubs op Parijs-CDG of KLM op Amsterdam-Schiphol.

Praag, het middelpunt van het Midden-Europese netwerk van de luchtvaartmaatschappij, is een vlaggenschipbestemming met een eeuwenlange rijke geschiedenis en cultureel erfgoed. De hervatting van de service geeft ons de mogelijkheid om verder te gaan waar we gebleven waren om actieve uitwisselingen tussen de twee landen te bevorderen. zei Park Jeong Soo, managing VP en hoofd van het passagiersnetwerk. In 2019 hadden meer dan 190.000 passagiers tussen de twee steden gereisd, herinnert het persbericht van de luchthaven van Praag eraan, eraan toevoegend dat een vierde wekelijkse rotatie deze zomer het levenslicht zou kunnen zien als de vraag het rechtvaardigt.

Ook Korean Air heeft in Seoul aangekondigd te streven naar een totale capaciteit van minimaal 60% van het niveau van 2019 – wat tegen die tijd ongeveer 100 extra vluchten per week zou betekenen (de 445 vertrekken in december waren gemiddeld 49% minder dan in 2019). Voornamelijk door versterking van Europa (retouren naar Madrid en Istanbul worden genoemd) en de VS (waar een A380 naar Los Angeles wordt ingezet).

Korean Air keert drie jaar na 1 Air Journal terug naar Praag

Add a Comment

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert