16 april 1913 in de lucht: Daucourt op zoek naar de Pommery Cup

Geschiedenis van de luchtvaart – 16 april 1913. Aan het einde van deze maand april 1913 zullen we de naam kennen van de vlieger die de halfjaarlijkse prijs voor de Pommery Cup zal winnen. Een bonus van dan 7.500 frank waarvoor de vlieger Daucourt zal strijden op deze woensdag, 16 april 1913. De uitdaging die u moet aangaan om dit geldbedrag te ontvangen is de volgende: u moet de auteur zijn van de langste afstand, voltooid in één dag in een rechte lijn.

Een oefening waarmee de vlieger Daucourt vanaf de vroege ochtend van 16 april 1913 zal worden geconfronteerd, waarbij hij opstijgt vanaf het vliegveld van Villacoublay om Berlijn te bereiken, waar hij om 06.45 uur zal aankomen en vervolgens zijn vliegtuig zal neerleggen, namelijk een eendekker met de naam Morane -Saulnier, op het vliegveld Johannisthal. De vlieger is via de steden Luik, Wenloo, Wosel, Munster, Hannover en Sechausen op zijn bestemming aangekomen, wat een reis van ongeveer 950 kilometer vertegenwoordigt.

Zijn tegenhanger, de vlieger Audemars, probeerde ook dezelfde route te maken tussen Villacoublay en Berlijn, maar niet met hetzelfde succes: de regen en de wind zaten hem in de weg en ondermijnden zijn vastberadenheid.

Add a Comment

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert