15 april 1910 in de lucht: Luchtvaartbijeenkomst van Nice: Effimoffs geweldige deelname aan de competitie

Geschiedenis van de luchtvaart – 15 april 1910. Op deze vrijdag, 15 april 1910, werd de allereerste editie van de luchtvaartbijeenkomst van Nice ingehuldigd, een luchtwedstrijd met een prijzengeld van 250.000 frank en die aanleiding zal geven tot berichtgeving in de media; de vooruitgang op het gebied van luchtvervoer werd bevorderd door de Franse dagbladpers.

De competitie, die zorgvuldig onder de loep zal worden genomen, staat open voor zowel Franse als internationale piloten. Onder degenen die aan de evenementen zullen deelnemen, merken we de aanwezigheid op van Aka Michel Effimoff, Van den Born, Olieslagers, Chavez en zelfs Rougier. Op deze eerste dag van “vijandigheden” zal alias Michel Effimoff opvallen als winnaar van maar liefst vier evenementen. Dit laatste werd gewonnen, met name onder het toeziend oog van de koning van Zweden die op vakantie was in het zuiden, terwijl de weersomstandigheden verre van gunstig waren.

Om de prijs te winnen voor de lancering met passagiers maar ook zonder passagiers (d.w.z. 100 en 80 m), de prijs voor de ronde met 4 ronden van 6 km uitgevoerd in 6 minuten, 5 seconden, 3/5 en de prijs voor het totaal van de afstanden (130,716 km) kreeg de vlieger te maken met wind uit zee.

Add a Comment

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert