10 januari 1883 in de hemel: Latham is geboren

Geschiedenis van de luchtvaart - 10 januari 1883. Een zeer grote figuur in de verovering van de lucht werd op woensdag 1 geboren

Luchtvaartgeschiedenis – 10 januari 1883. Een zeer grote figuur van de verovering van de lucht werd geboren op deze woensdag 10 januari 1883, namelijk Arthur Charles Hubert Latham, in het achtste arrondissement van Parijs, vrucht van de verbintenis van Madeleine Mallet met Lionel Latham. Een pasgeborene die prachtige pagina’s met luchtbewegingen zal schrijven, eerst aan boord van aerostaten en vervolgens naar vliegtuigen.

In de loop van het jaar 1905 zal Hubert Latham met zijn neef Jacques Faure de oversteek van het Kanaal ondertekenen door in een ballon plaats te nemen. Met de laatste die de naam „Aero-Club II“ draagt, zullen de twee mannen, die Crystal Palace, een district van Londen, hebben verlaten, naar de regio Parijs gaan. Er zullen jaren verstrijken voordat Latham deze overtocht opnieuw alleen lanceert met het vliegtuig, als onderdeel van zijn poging om de Daily Mail-prijs te winnen, die uiteindelijk naar Louis Blériot zal gaan, die de eerste zal zijn om het uit te voeren.

Als zijn prijslijst deze prijs niet bevat, zal hij toch goed worden bevoorraad dankzij andere successen: waaronder met name het hoogterecord in 1910, de eerste vlucht boven een grote stad, Latham die over Berlijn is gevlogen… De pionier van de lucht neemt pas afstand van de luchtvaart na het faillissement van de firma Antoinette waarvoor hij als testpiloot werkzaam was. Een jachtongeval in Afrika zal zijn dood in 1912 veroorzaken, anderen zeggen dat hij is vermoord …

365 dagen per jaar houdt Air-Journal u gratis op de hoogte. Ondersteun de site met een donatie, neem deel aan de ontwikkeling ervan!
Ik doe een donatie


https://www.air-journal.fr/2022-01-10-le-10-janvier-1883-dans-le-ciel-latham-vient-au-monde-5232794.html

Add a Comment

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert