Vliegtuig valt 30 meter naar beneden, 3 stewardessen van American Airlines gewond, meldt NTSB

Drie stewardessenAmerikaanse luchtvaartmaatschappijen raakten gewond na opgetild en tegen het plafond van een kombuis gegooid Boeing 757 : het vliegtuig was tijdens een vlucht in 2018 plotseling 30 voet gedaald door de beloodsing „Agressief“ van de kapitein, neemt kennis van het door de NTSB openbaar gemaakte rapport.

Een van de drie gewonde stewardessen liep een gebroken arm op en moest met de andere bemanningsleden naar het ziekenhuis worden gebracht nadat het vliegtuig veilig was geland op New York JFK. De volledige details van het incident van 6 september 2018 werden pas vrijgegeven nadat de NTSB haar donderdag had vrijgegeven volledig rapport over het voorval. De NTSB, een onafhankelijke instantie van de regering van de Verenigde Staten, die verantwoordelijk is voor het onderzoek naar luchtvaartongevallen, concludeerde dat de waarschijnlijke oorzaak van het ongeval de „agressieve commando-invoer van de kapitein“ wat resulteerde in de verwonding van PNC.

Na een verder rustige vlucht, de vlucht American Airlines AA279 van Edinburgh aan het dalen was richting New York JFK toen de gezagvoerder de snelheid van het vliegtuig aanpaste vanwege een vliegtuig verderop. Met de automatische piloot nog steeds ingeschakeld, kwam het vliegtuig omhoog terwijl het probeerde de hoogte te behouden met een lagere gasklepstand. Een derde piloot, een reddingsofficier, die in de cockpit zat, maakte zich zorgen dat het vliegtuig zou afslaan. Hij riep toen a Waarschuwing naar de kapitein. De kapitein, een ervaren vlieger die tijdens de oorlog in Vietnam bij de luchtmacht kwam, zei dat hij… “sprong bijna van zijn stoel” toen de derde piloot de waarschuwing riep.

Hoewel de kapitein geen automatische waarschuwing zag die op een dreigende stalling suggereerde, verhoogde hij het vermogen en „agressief gestoken“waardoor de stewardessen in de achterkombuis „tegen het plafond gegooid“. De senior stewardess vertelde de onderzoekers dat de gezagvoerder aanvankelijk niet besefte dat een bemanningslid gewond was geraakt en ongeveer 10 minuten na het incident belde om te zien of het acceptabel was om de aankondiging van de landing aan de passagiers te doen. Pas toen kreeg hij te horen dat drie bemanningsleden gewond was geraakt en dat ambulances bij aankomst nodig zouden zijn.

Geen van de 104 passagiers aan boord van het vliegtuig raakte op dat moment gewond. Een van de leden van het cabinepersoneel die zich op het moment van het ongeval in de achterkombuis bevond, beschreef hoe: “de grond is onder onze voeten verzakt”. “We zaten tot het plafond vol”vervolgde de getuigenis van de stewardessen. “Ik hoorde mijn collega’s en ik gillen van de pijn. Toen viel ik op de grond en stootte ik opnieuw met mijn hoofd. » De stewardess die haar pols verwondde bij de crash, beschreef hoe haar „lichaam raakte het plafond en viel toen op de grond“. „Ik kon me niet bewegen van de pijn, dus ik bleef tijdens de landing op de grond liggen totdat de ambulancebroeders me naar het ziekenhuis brachten.“

Vliegtuig valt 30 voet, 3 leden van het cabinepersoneel van American Airlines gewond, NTSB 1 Air Journal-rapport

©Boeing

Add a Comment

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert