Verenigd Koninkrijk: FlyZero, een langeafstandswaterstofproject

Britse groepering van gezamenlijk onderzoek in de luchtvaart- en ruimtevaartindustrie, het Aerospace Technology Institute (

@Aerospace Technology Institute

Britse groepering van gezamenlijk onderzoek in de lucht- en ruimtevaartindustrie, deInstituut voor Ruimtevaarttechnologie (ATI) heeft zijn project aangekondigd FlyZero, een lange afstand waterstof aangedreven.

Met een spanwijdte van 54 meter en aangedreven door twee reactoren, zou het vliegtuig zijn brandstof bij -250 ° C opslaan in cryogene tanks aan de achterkant en aan de zijkanten van de romp. Het kon tot 279 passagiers vervoeren met dezelfde snelheid en met hetzelfde comfort als de huidige vliegtuigen. De hoop is dat hij kan vertellen Van Londen in het VK naar San Francisco aan de westkust van de VS non-stop, of zelfs van Londen naar Wellington in Nieuw-Zeeland met een enkele tussenstop om waterstof te tanken.

Het eerste onderzoek wordt gefinancierd door de Britse regering voor een bedrag van £ 15 miljoen (€ 17,5 miljoen). De ontwerpers van ATI hopen een prototype te ontwikkelen ophorizon 2030. Naast het langeafstandsproject werken ze ook aan concepten van single-aisle en regionale vliegtuigen op koolstofvrije waterstof. De Britse minister van Handel Kwasi Kwarteng zei dat het project „de toekomst van ruimtevaart en luchtvaart bepalen„. „Door samen te werken met de industrie bewijzen we dat echte CO2-neutrale vluchten mogelijk zijn, met waterstof voorop om conventionele fossiele brandstoffen te vervangen.„, onderstreepte hij.

Verenigd Koninkrijk: FlyZero, een waterstofproject op lange afstand 1 Air Journal

@Aerospace Technology Institute

Europese vliegtuigfabrikant Airbus is ook gestart met de ontwikkeling van waterstofvliegtuigen voor 2035. Inmiddels heeft de luchtvaartindustrie zich gericht op de duurzame vliegtuigbrandstof SAF (Sustainable Aviation Fuel), die op de huidige vliegtuigen kan worden gemengd met kerosine, en elektrische voortstuwing, die beperkt tot kleine voertuigen zoals luchttaxi’s vanwege het gewicht van de batterijen.

365 dagen per jaar houdt Air-Journal u gratis op de hoogte. Ondersteun de site met een donatie, neem deel aan de ontwikkeling ervan!
Ik doe een donatie


https://www.air-journal.fr/2021-12-12-royaume-uni-flyzero-projet-de-long-courrier-a-hydrogene-5232222.html

Add a Comment

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert