Toerisme: zes bestemmingen om te ontdekken in de drie Baltische landen: Estland, Letland en Litouwen

De Baltische landen –Estland, Letland en Litouwen– zijn vol charme, geschiedenis en natuurlijke schoonheid. Hier zijn zes must-see bestemmingen om te bezoeken in deze regio:

Vilnius, Litouwen: De Litouwse hoofdstad is vol charme met zijn barokke kerken, geplaveide straatjes en de oude binnenstad die op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Mis de nabijgelegen Gediminas-toren en het Trakai-kasteel niet.

Riga, Letland: De grootste stad in de Baltische staten, Riga, staat bekend om zijn opmerkelijke Art Nouveau-architectuur. Verken de oude binnenstad, bezoek de kathedraal van Riga en wandel door de Art Nouveau-wijk om de karakteristieke gebouwen te bewonderen.

Tallinn, Estland: De oude binnenstad van Tallinn is een middeleeuws juweeltje, met zijn torens, wallen en geplaveide straatjes. Beklim de Toompea-heuvel voor een panoramisch uitzicht en verken historische kerken zoals de Alexander Nevski-kathedraal.

Lahemaa Nationaal Park, Estland: Dit park biedt ongerepte natuur met bossen, moerassen, rotskusten en pittoreske kustdorpjes. Het is een ideale plek om te wandelen en de lokale flora en fauna te ontdekken.

Palanga, Litouwen: Deze badplaats staat bekend om zijn zandstrand, zijn ponton aan de Oostzee en zijn botanische tuinen. In de zomer is het een levendige plek met festivals en evenementen.

Gauja Nationaal Park, Letland: Verken dit nationale park en ontdek landschappen met groene valleien, grotten en middeleeuwse kastelen. Wandel, fiets of kano en geniet van de natuur.

Deze bestemmingen bieden een boeiend inzicht in de cultuur, geschiedenis en natuur van de Baltische staten, elk met zijn eigen karakter en schatten om te ontdekken.

Add a Comment

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert