Airbus: de Stille Oceaan heeft binnen 20 jaar 920 nieuwe vliegtuigen nodig

Volgens de laatste Airbus wereldwijde marktvoorspellingluchtvaartmaatschappijen in de Pacific-regio zullen de komende 20 jaar 920 nieuwe vliegtuigen in ontvangst nemen, ondanks een gemiddelde groei van het passagiersverkeer van ongeveer 3,2% per jaar,

De prognoses van Airbus voor nieuwe vliegtuigen omvatten ongeveer 750 vliegtuigen met één gangpad zoals de A220 en A320neo families, en rond 170 breed zoals de A330neo en de A350. Ongeveer 55% van deze vraag is voor groei en 45% voor vervanging van apparaten die momenteel in gebruik zijn. De Pacific-regio is „een sleutelmarkt“, met momenteel 170 Airbus-vliegtuigen in dienst bij luchtvaartmaatschappijen in Australië, Fiji, Nieuw-Caledonië, Nieuw-Zeeland en de Salomonseilanden (en 166 meer in bestelling, wat neerkomt op 75% van het totale orderboek van luchtvaartmaatschappijen in de regio, alle fabrikanten samen). Wereldwijd voorspelt Airbus de vraag naar 39.490 nieuwe vliegtuigen in de komende 20 jaar, waarvan 17.620 in de regio Aziatisch-Pacifisch in het algemeen.

Deze voorspellingen werden gepresenteerd door Stephen Forshaw, Airbus Chief Representative voor Australië, Nieuw-Zeeland en de Stille Oceaan, aan de vooravond van de Avalon Airshow die plaatsvindt van 28 februari tot 5 maart 2023 in Melbourne. “ We zien nu al een gestaag herstel van het wereldwijde luchtverkeer en hernieuwd vertrouwen in de groei van de sector. Dit is met name duidelijk in de Pacific-regio, waar we een toename van de vraag naar reizen en een toename van vluchten van en naar belangrijke bestemmingen zien. ‚, zei hij in een verklaring.

Een van de prioriteiten voor luchtvaartmaatschappijen in deze Pacific-regio is volgens Airbus „ervoor zorgen dat de luchtvaartsector dat kan duurzaam groeien „. Deze factor wordt steeds belangrijker wanneer luchtvaartmaatschappijen beslissingen nemen over hun vloot, en Airbus „is goed gepositioneerd met het moderne en uitgebreide productassortiment dat vandaag beschikbaar is, met een lager brandstofverbruik en lagere emissies tot wel 25%“. Het vervangen van vliegtuigen van de oudere generatie was slechts een eerste stap op weg ernaar toe decarbonisatie van de luchtvaartsector.

Vooruitkijkend moeten we de productie en beschikbaarheid van duurzame vliegtuigbrandstoffen vergroten (FAS) in deze regio en verken nieuwe energiebronnen, inclusief waterstof en synthetische brandstoffen. Dit vereist een nieuw niveau van samenwerking tussen alle relevante belanghebbenden ‚zei Stephen Forshaw. In de Pacific-regio is Airbus het afgelopen jaar belangrijke samenwerkingsverbanden aangegaan om haar ambities waar te maken. Deze omvatten een gemeenschappelijk fonds met Quantas om de industrie aan te moedigen om het noodzakelijke ecosysteem in Australië te ontwikkelen, en een project met Lucht Nieuw-Zeeland om de toepassingen van waterstofvliegtuigen op zijn thuisnetwerk te bestuderen.

Airbus doet ook mee aan studies met het Australische bedrijf Fortescue toekomstige industrieën (FFI) en kondigde onlangs haar deelname aan in een nieuw waterstofconsortium in Nieuw-Zeeland, naast Christchurch Airport, Air New Zealand, FFI en verschillende start-ups.

Airbus: de Stille Oceaan heeft binnen 20 jaar 920 nieuwe vliegtuigen nodig 1 Air Journal

© Quantas

Add a Comment

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert