Toerisme: wat moet je als prioriteit bezoeken tijdens een weekend in Londen?

Er is zoveel te zien en te doen Londen dat één weekend niet genoeg is om alles te zien, maar deze attracties geven je wel een goed overzicht van de culturele en historische rijkdom van de stad.

Voor een weekendje Londen zijn hier enkele must-sees die je niet mag missen:

  1. Buckingham paleis : Bekijk de wisseling van de wacht buiten de officiële residentie van de Britse monarchie en bezoek de State Rooms wanneer deze in de zomer voor het publiek geopend zijn.

  2. Het Britse museum : Ontdek een van 's werelds grootste collecties kunst en antiquiteiten, waaronder schatten zoals de Rosetta-steen, Parthenon-friezen en Egyptische mummies.

  3. De toren van Londen : Ontdek de tumultueuze geschiedenis van dit emblematische monument, dat tegelijkertijd een fort, paleis en gevangenis was. Mis de kroonjuwelen en de legendarische beschermraven niet.

  4. De London Eye : Geniet van een panoramisch uitzicht over de stad vanuit dit reuzenrad aan de zuidelijke oever van de rivier de Theems.

  5. Het Paleis van Westminster en Westminster Abbey (Westminster Abbey) : Bewonder de indrukwekkende gotische architectuur van het Britse parlement en bezoek Westminster Abbey, waar koninklijke kroningen en bruiloften plaatsvinden.

  6. Het Tate Modern : Ontdek deze galerie voor hedendaagse kunst, gevestigd in een voormalige elektriciteitscentrale aan de zuidelijke oever van de rivier de Theems.

  7. De wijk Covent Garden : Slenter door deze levendige buurt die bekend staat om zijn winkels, restaurants, straatoptredens en overdekte markt.

  8. Wisseling van de wacht bij Horse Guards Parade : Wees getuige van deze spectaculaire militaire ceremonie die plaatsvindt tegenover Whitehall en Downing Street.

  9. De wijk Notting Hill : Verken deze kleurrijke en pittoreske wijk, beroemd om zijn Portobello Road Market, kleurrijke huizen en Boheemse sfeer.

  10. Het Natuurhistorisch Museum : Ontdek een uitgebreide collectie natuurspecimens, waaronder dinosaurusskeletten, mineralen en interactieve tentoonstellingen.

Add a Comment

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert