Ongebruikelijk: Qatar Airways verbiedt een YouTuber van al zijn vluchten

De luchtvaart-YouTuber Josh Cahill zei dat hem een ​​vliegverbod was opgelegd Qatar Airways na het publiceren van een ongunstige recensie over de luchtvaartmaatschappij.

Cahill staat bekend om zijn luchtvaartinhoud en onpartijdige recensies van luchtvaartmaatschappijen 655.000 abonnees zeker YouTube. De persoonlijkheid op sociale media zei dat hem een ​​verbod werd opgelegd om met Qatar te vliegen nadat hij in augustus een recensie over de luchtvaartmaatschappij had geplaatst met de titel “De schokkende neergang van Qatar Airways”.

In een vervolgvideo op 16 december legde Cahill uit dat de luchtvaartmaatschappij contact met hem had opgenomen om hem te vragen de video te verwijderen in ruil voor een vergoeding. vrije vlucht. Cahill heeft het verzoek afgewezen, evenals een verzoek om eventuele negatieve reacties uit de video te verwijderen. Na de ontmoeting met de leidinggevenden van Qatar Airways ontving Cahill een e-mail waarin hem werd geïnformeerd dat zijn volgende reservering bij de luchtvaartmaatschappij was geannuleerd en dat Qatar geen verdere reserveringen van hem meer zou toestaan, daarbij verwijzend naar „vervoersvoorwaarden“ die de luchtvaartmaatschappij de vrijheid geven om diensten aan passagiers te weigeren.

Volgens Business Insider zei Cahill: “In de tien jaar dat ik luchtvaartmaatschappijen heb beoordeeld, ben ik nog nooit uitgesloten van een luchtvaartmaatschappij, noch heeft een luchtvaartmaatschappij mij ooit een gratis vlucht aangeboden in ruil voor het verwijderen van de negatieve beoordeling. » Hij uitte ook zijn bezorgdheid over het feit dat een luchtvaartmaatschappij die een passagier een verbod oplegt op basis van een negatieve beoordeling, een verontrustend precedent schept voor censuur. De nieuwste video van Cahill heeft meer dan 4.000 reacties opgeleverd, waarvan er vele kritiek uiten op de luchtvaartmaatschappij en haar activiteiten.

©Boeing

Add a Comment

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert