Star Alliance viert 25-jarig jubileum en innoveert

Star Alliance viert zijn 25e verjaardag als ’s werelds eerste en belangrijkste luchtvaartalliantie, de alliantie van 26 luchtvaartmaatschappijen samengevat door een nieuwe slogan “Together. Beter. Verbonden“. Maar ze lanceert ook een kredietkaart en kondig een . aan nieuw lid „non-airline“, wat een spoorwegmaatschappij zou kunnen zijn.

De alliantie gemarkeerd 14 mei 2022 de 25e verjaardag van de lancering in 1997, naar aanleiding van een „gedurfde visie gebaseerd op een klantwaardevoorstel van wereldwijd bereik, wereldwijde erkenning en niet-aflatende service“. Bij Star Alliance aangesloten luchtvaartmaatschappijen zijn: Aegean Airlines, Air Canada, Air China, Air India, Air New Zealand, ANA (All Nippon Airways), Asiana Airlines, Austrian, Avianca, Brussels Airlines, Copa Airlines, Croatia Airlines, EGYPTAIR, Ethiopian Airlines, EVA Air, LOT Polish Airlines, Lufthansa, SAS Scandinavian Airlines, Shenzhen Airlines, Singapore Airlines, South African Airways, Swiss International Air Lines, TAP Air Portugal, Thai Airways, Turkish Airlines en United Airlines. In totaal biedt het Star Alliance-netwerk momenteel meer dan 12.000 dagelijkse vluchten naar bijna 1300 luchthavens in 197 landen. Andere aansluitende vluchten worden aangeboden door Connecting Partners Juneyao Airlines en Thai Smile.

We staan ​​stil bij de successen van Star Alliance bij het samenbrengen van ’s werelds toonaangevende luchtvaartmaatschappijen, met het oog op een toekomst waarin de klant centraal blijft staan ​​in ons werk en ons wereldwijde netwerk. zei Jeffrey Goh, CEO van Star Alliance, in een verklaring. “ Ik ben erg enthousiast over de innovaties die worden geleid door Star Alliance en onze aangesloten luchtvaartmaatschappijen, aangezien we ernaar streven de meest digitaal geavanceerde luchtvaartalliantie te zijn en naadloze reiservaringen te bieden met een uniek loyaliteitsvoorstel. Dit jaar kijken we uit naar nieuwe ontwikkelingen op het gebied van naadloze connectiviteit – zoals nieuwe digitale en mobiele innovaties – en opwindende, primeuraanbiedingen in de branche waar de trouwe klanten van onze aangesloten operators van zullen genieten. „, hij voegde toe.

Naast het jubileum zullen Star Alliance en haar aangesloten luchtvaartmaatschappijen „spannende campagnes en klantinnovaties“ lanceren onder de nieuwe slogan van het merk “Together. Beter. Coonected“, die moet weerspiegelen „de intentie om betere menselijke relaties te bevorderen via het wereldwijde Star Alliance-netwerk in combinatie met naadloze digitale connectiviteit“. Belangrijke successen en toekomstige aanbiedingen waarin Star Alliance blijft innoveren, zijn onder meer:

  • Introduceer een nieuw partnerschapsmodel dat netwerkleiderschap versterkt
  • Aankondiging van een première co-branded creditcard in de branche in een regionale markt die loyale klanten van aangesloten luchtvaartmaatschappijen de mogelijkheid biedt om mijlen en punten te verdienen met hun uitgaven
  • adopteer samen een duurzaamheidsverklaring met aangesloten luchtvaartmaatschappijen om zich te committeren aan het doel van de sector van netto nul koolstofemissies en daaropvolgende gezamenlijke inspanningen op het gebied van decarbonisatie
  • Star Alliance Biometriegelanceerd in 2020, is nu beschikbaar op vier grote luchthavens – Frankfurt, München en Wenen – met Hamburg toegevoegd in april 2022
  • Uitbreiding van de Digital Connection Service om het aantal Star Alliance Connection Centers uit te breiden om passagiers te helpen bij: correspondentie op grote luchthavens en de luchtvaartmaatschappijen die ze bedienen. Deze service is momenteel beschikbaar op London Heathrow en zal binnenkort worden uitgebreid naar een belangrijke Europese hub.
  • Progressieve mogelijkheid om stoelen te reserveren en bagagelocatie te volgen op codeshare-vluchten en reizen met meerdere luchtvaartmaatschappijen via digitale kanalen van aangesloten luchtvaartmaatschappijen
  • Woonkamer Bekroonde Star Alliance in Los Angeles en andere premium lounges in Amsterdam, Rome, Rio de Janeiro, Buenos Aires en Parijs, met geleidelijk nieuwe betaalde toegangsopties.
  • Online afhalen en ruilen van punten en van mijlen voor reward vluchten en upgrades bij de zesentwintig aangesloten luchtvaartmaatschappijen.

De innovaties van Star Alliance worden „ondersteund door een robuuste en steeds evoluerende IT-infrastructuur die aangesloten luchtvaartmaatschappijen integreert, gekoppeld aan meer dan 50 standaarden voor bedrijfspraktijken en auditfuncties die de klant centraal stellen in de reiservaring“. Op basis hiervan heeft de Alliantie verschillende keren verschillende onderscheidingen voor „Beste luchtvaartalliantie“ gewonnen, met name bij de World Travel Awards of door Skytrax.

Een niet-gedetailleerde nieuwigheid is de aankondiging door Jeffrey Goh van a toekomstig lid dat niet uit de luchtwereld zal komen. Het oproepen van een “ intermodaal partnerschapsmodel », onthulde hij slechts één zekerheid: het wordt een Europees bedrijf. “ We hebben gekeken hoe we ons netwerk verder kunnen verbeteren en versterken ’, verklaarde hij tijdens een interview van aeroTelegraph, zonder te bevestigen wat iedereen denkt: het zou gaan om een Spoorwegmaatschappij, zoals de SNCF, Thalys, CFF of Deutsche Bahn, die zeer nauwe banden hebben gesmeed met de luchtvaartwereld. Dit eerste intermodale partnerschap wordt voorgesteld spoedig ’, was hij tevreden aan te geven.

Star Alliance viert 25-jarig jubileum en innoveert 1 Air Journal

©Star Alliance

Add a Comment

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert