Qantas Group neemt zijn eerste A220 in ontvangst

De Australische nationale luchtvaartmaatschappij Qanta's heeft de eerste in ontvangst genomen A220 nieuwe generatie en wordt daarmee de twintigste operator van dit type.

Het vliegtuig is de eerste van 29 A220 besteld door de Qantas-groep voor gebruik door QantasLink, hun regionale luchtvaartmaatschappij die grootstedelijke en regionale bestemmingen in heel Australië bedient. Het vliegtuig, voorzien van een unieke kleurstelling gebaseerd op een inheems kunstwerk, zal de komende dagen de eindassemblagelijn van Airbus in Mirabel verlaten voor een leveringsvlucht naar Sydney, met tussenstops in Vancouver, Honolulu En Nadi.

De A220 zal geleidelijk de vloot vervangen van 717 bestaand bij QantasLink. De A220 vliegt twee keer zo ver en kan twee punten in heel Australië non-stop met elkaar verbinden, terwijl het brandstofverbruik en de CO2-uitstoot met 25% worden verminderd in vergelijking met vliegtuigen van de vorige generatie. De A220 heeft ook de grootste cabine, stoelen en ramen in zijn klasse, waardoor passagiers superieur comfort krijgen. Met in totaal 137 stoelen zullen de A220's van Qantas worden geconfigureerd in een configuratie met twee klassen, met plaats voor 10 passagiers in business class en 127 in economy class.

De A220, speciaal ontworpen voor het segment met 100 tot 150 zitplaatsen, is het modernste vliegtuig in zijn groottecategorie. Aangedreven door Pratt & Whitney GTF-motoren™ nieuwste generatie, kan het tot 3.450 zeemijl afleggen 6.390 kilometer non-stop.

Zoals alle Airbus-vliegtuigen kan de A220 al vliegen op tot 50% duurzame vliegtuigbrandstof (SAF). Airbus streeft ernaar om tegen 2030 al zijn vliegtuigen 100% SAF te laten vliegen. Airbus heeft bijna 850 bestellingen ontvangen van 30 klanten voor de A220, waarvan er wereldwijd ruim 300 zijn geleverd.

©Airbus

Add a Comment

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert