Praktische informatie: de belangrijkste luchthavens in de Verenigde Staten

De Verenigde Staten zijn gezegend met veel grote luchthavens die een cruciale rol spelen in het luchtvervoernetwerk van het land. Daartoe behoren grote knooppunten waar jaarlijks miljoenen passagiers passeren.

Hartsfield-Jackson Atlanta International Airport (ATL) in Atlanta, Georgia, staat vaak op de eerste plaats in het passagiersverkeer, met meer dan 110 miljoen geregistreerde passagiers in 2019. De strategische ligging maakt het tot een essentieel knooppunt voor binnenlandse en internationale reizen.

Los Angeles International Airport (LAX) is een andere luchtverkeersgigant in de Verenigde Staten, die in 2019 ongeveer 88 miljoen passagiers verwerkte. LAX, gelegen in Los Angeles, Californië, is een belangrijke toegangspoort tot Azië en de Stille Oceaan, evenals een knooppunt voor binnenlandse vluchten. reis.

O'Hare International Airport (ORD) in Chicago, Illinois, behoort ook tot de beste luchthavens van het land wat betreft passagiersverkeer, met ongeveer 84 miljoen passagiers in 2019. Als een van de grootste luchtvaartknooppunten ter wereld is O'Hare een belangrijke verbinding punt voor binnenlandse en internationale reizen.

Dallas/Fort Worth International Airport (DFW) is een belangrijk knooppunt voor Amerikaanse luchtvaartmaatschappijen en verwerkte in 2019 ongeveer 75 miljoen passagiers. Gelegen tussen de steden Dallas en Fort Worth in Texas, is DFW een van de drukste luchthavens ter wereld in termen van van vliegtuigbewegingen.

Denver International Airport (DEN) in Denver, Colorado, verwelkomde in 2019 ongeveer 70 miljoen passagiers. DEN staat bekend om zijn onderscheidende architectuur en operationele efficiëntie en is een cruciaal knooppunt voor binnenlandse reizen in de Verenigde Staten, evenals een belangrijke verbinding voor internationale vluchten. reis.

Andere grote luchthavens zijn onder meer John F. Kennedy International Airport (JFK) in New York, San Francisco International Airport (SFO) in Californië, Seattle-Tacoma International Airport (SEA) in Seattle, McCarran International Airport (LAS) in Las Vegas en Orlando. International Airport (MCO) in Florida, die elk jaarlijks tientallen miljoenen passagiers afhandelt.

Samen dragen deze luchthavens aanzienlijk bij aan de binnenlandse en internationale connectiviteit in de VS, waardoor reizen voor miljoenen mensen elk jaar wordt vergemakkelijkt, of het nu gaat om zakenreizen, vakantiereizen of internationale reizen.

Add a Comment

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert