Korean Air: verwachte fusie met Asiana en A380 in Taipei

De luchtvaartmaatschappij Koreaanse lucht hoopt de fusie met zijn rivaal dit jaar af te ronden Asian Airlinesen zal een Luchtbus A380 Tussen Seoel en taipei.

In zijn nieuwjaarsboodschap aan werknemers, uitgebracht op 2 januari 2023, sprak Walter Cho, CEO van de Zuid-Koreaanse nationale luchtvaartmaatschappij, zijn optimisme uit voor het jaar dat net is begonnen. Eerst in het bestand van de fusie met zijn particuliere rivaalook gebaseerd op de luchthaven van Seoel Incheoneen fusie aangekondigd in november 2020 en die pas in 2024 afgerond had moeten zijn. Deze afronding zou nu moeten plaatsvinden voor het einde van het jaarde lancering van gezamenlijke operaties ook vervroegd naar het volgende jaar, tegelijk met de uitbreiding van het netwerk. De directeur van Korean Air wees erop dat 2023 “ is een eenscharnier om de ontmoedigende taak van het afronden van onze overname van Asiana Airlines te voltooien. We zijn in de laatste fase, de buitenlandse mededingingsautoriteiten resterende herziene fusie „.

Als China tot nu toe het laatste land is dat voorwaardelijk groen licht heeft gegeven voor deze fusie, na onder meer Zuid-Korea, Taiwan, Vietnam, Singapore, Australië of Turkije, moet Korean Air toch en vooral de toezichthouders overtuigen van VSvan de‘Europeese Unie en Japan. Het Verenigd Koninkrijk had een eerste „negatief“ advies uitgebracht, maar onderzoekt nu de nieuwe voorstellen van Korean Air.

We hebben een glimp van normalisatie gezien en luchthavens beginnen passagiers te accommoderen die we heel erg hebben gemist. We vonden ook hoop en vreugde toen we weer aan het werk gingen om onze collega’s te zien ‚, aldus de CEO van het alliantiebedrijf Luchtteamvoordat u toevoegt: We moeten vooraf de voorkeursbestemmingen en diensten van onze klanten identificeren, en analyseren wanneer en waar operaties en de te verbeteren diensten moeten worden toegevoegd „. Walter Cho verzekerde dat de luchtvaartmaatschappij “ zelfverzekerd en klaar om verder te gaan „. “ Er zijn veel uitdagingen op ons pad geweest, maar we hebben ze altijd overwonnen en gebruikt om te creëren nieuwe kansen. We zijn gewapend met meer dan een halve eeuw ervaring en we zullen deze kennis gebruiken om onze toekomst te benaderen „, hij beloofde.

Korean Air: verwachte fusie met Asiana en A380 in Taipei 1 Air Journal

© Hyeonwoo Noh via Wikimedia Commons

In de tussentijd is de Koreaanse Air Airbus A380, beloofde in augustus 2021 de vloot tegen 2026 te verlaten (de fusie met Asiana Airlines bracht zes andere exemplaren met verschillende motoren met zich mee), blijven kleur herwinnen. Vijf van de tien superjumbo’s, geconfigureerd voor 12 passagiers in First Class, 94 in Business Class en 301 in Economy (407 zitplaatsen), zijn momenteel in dienst, in het bijzonder richting Hongkong of de VS – evenals zeven van de negen Boeing 747-8i (6+48+314).

De luchthaven van New York-JFKdie sinds afgelopen mei profiteert van de A380, moet deze vanaf begin februari 2023 „verliezen“ ten gunste van de dienst naar Los Angeles, de twee dagelijkse rotaties naar Californië werden toen uitgevoerd door A380 en door 777-300ER (8 + 42 + 226). De 747-8i die bij MAX is ‚verlaten‘, wordt overgeplaatst naar JFK, waar Korean Air ook twee keer per dag op vliegt. Wederom met een 777-300ER naast de viermotorige. Maar deze aanpassingen worden tijdens het zomerseizoen teruggedraaid, JKF profiteert dan elke dag van een A380 en een 747-8i.

De luchthaven van Taipei-Taoyuan zal op zijn beurt vanaf 1 februari 2023 vanuit Seoul worden bediend door A380, zoals al het geval was vóór de Covid-19-pandemie, ter vervanging van de huidige geplande A330-300 (24+260) – en een 737-800 die op maandag (12 +126). De superjumbo’s, die tijdens het zomerseizoen op deze as worden gehouden, zullen dan om 10.35 uur opstijgen om om 12.10 uur aan te komen en om 13.20 uur uit Taiwan vertrekken om om 16.50 uur te landen.

Korean Air zal dan vier dagelijkse rotaties aanbieden tussen de twee hoofdsteden, waaronder twee in code sharing met China Airlines (haar alliantiepartner) in het licht van concurrentie van Asiana en EVA Air plus de goedkope Jeju Air, Jin Air, Scoot, Tigerair Taiwan en Uni Air.

Vergeet niet dat de as Seoel-Taiwan de duurste is die wordt uitgevoerd door een A380 (1460 km), vóór de Bangkok – Hong Kong en de Dubai – Jeddah of Emirates (respectievelijk 1688 km en 1701 km).

Korean Air: verwachte fusie met Asiana en A380 in Taipei 2 Air Journal

© Koreaanse lucht

Add a Comment

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert