Fly Bagdad maakt de lijst – Air Journal

De Europese Commissie heeft de lijst bijgewerkt beveiliging van de luchtvaart van de EU, de lijst van luchtvaartmaatschappijen die onderworpen zijn aan een exploitatieverbod of operationele beperkingen binnen de Europese Unie, omdat zij niet voldoen aan de internationale veiligheidsnormen.

Het garanderen van het hoogste niveau van luchtveiligheid voor Europeanen en alle andere reizende passagiers vormt de kern van het luchtveiligheidsbeleid van de Commissie. Na de laatste update, Vlieg Bagdad werd op de lijst opgenomen. Dit besluit is gebaseerd op veiligheidsproblemen die zijn vastgesteld door het Agentschap voor de veiligheid van de luchtvaart van de Europese Unie (EASA). Deze hebben geleid tot het besluit om Fly Baghdad geen exploitantvergunning uit een derde land te verlenen (Totale eigendomskosten).

De update weerspiegelt ook het besluit om het verbod te handhaven luchtvaartmaatschappijen gecertificeerd voor Nepal, gezien de aanhoudende veiligheidsproblemen die zijn vastgesteld tijdens een beoordelingsbezoek aan Nepal van 11 tot 15 september. De proactieve inzet en voortdurende inspanningen van de Nepalese Burgerluchtvaartautoriteit om haar capaciteit voor veiligheidstoezicht te versterken, werden echter terdege erkend tijdens de vergadering van het EU-Comité voor Luchtvaartveiligheid.

Na de laatste update, 129 Het is luchtvaartmaatschappijen in totaal verboden om in het EU-luchtruim te vliegen:

  • 101 gecertificeerde luchtvaartmaatschappijen in 15 staten (Afghanistan, Angola (behalve 2 luchtvaartmaatschappijen), Armenië, Congo (Brazzaville), Democratische Republiek Congo, Djibouti, Equatoriaal-Guinea, Eritrea, Kirgizië, Liberia, Libië, Nepal, São Tomé en Principe, Sierra Leone en Soedan), vanwege onvoldoende veiligheidstoezicht door de luchtvaartautoriteiten van deze staten;
  • 22 luchtvaartmaatschappijen gecertificeerd in Ruslandevenals zes individuele luchtvaartmaatschappijen uit andere staten, op basis van vastgestelde ernstige veiligheidstekortkomingen: Air Zimbabwe (Zimbabwe), Avior Airlines (Venezuela), Blue Wing Airlines (Suriname), Iran Aseman Airlines (Iran), Fly Baghdad (Irak) en Iraqi Airways (Irak).

Twee andere luchtvaartmaatschappijen zijn onderworpen aan operationele beperkingen en kunnen de EU alleen bedienen met specifieke vliegtuigtypen: Iraanse lucht (Iran) en Lucht Koryo (Noord Korea).

De onthulde update van de EU-luchtvaartveiligheidslijst is gebaseerd op de unanieme mening van luchtvaartveiligheidsexperts uit de lidstaten, die van 14 tot 16 november 2023 in Brussel bijeenkwamen onder auspiciën van het Air Safety Committee. Dit comité wordt voorgezeten door de Europese Commissie, met steun van het EASA. Ook de Transportcommissie van het Europees Parlement steunt de update. De besluiten die in het kader van de Europese luchtvaartveiligheidslijst worden genomen, zijn gebaseerd op internationale veiligheidsnormen, en in het bijzonder op de normen van de Internationale Burgerluchtvaartorganisatie (ICAO).

©Aktug Ates

Add a Comment

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert