19 september 1911 in de lucht: “Warrant Officer Réau” schittert met recordvlucht

Luchtvaartgeschiedenis – 19 september 1911. Op 19 september 1911 werd een nieuw duurrecord op Franse schaal gevestigd door een luchtschip: het apparaat genaamd „Adjudant-Réau“ slaagde erin 21 uur en 21 minuten in de lucht te evolueren, dus bij deze gelegenheid een reis van meer dan 850 kilometer terwijl je vliegt met 53 kilometer per uur.

De militaire ballon, 86,78 meter lang en 16 meter breed, met een inhoud van 8.950 kubieke meter, was de dag ervoor, 18 september 1911, om 17.10 uur precies vanuit Issy-les-Moulineaux vertrokken om richting de Vallée de Thillot te gaan. Het vliegtuig verwelkomde vervolgens aan boord van een bemanning bestaande uit kapitein Surcouf, hoofdpiloot Mugnier, assistent-piloot Cohen en monteurs Antoine, Fontaine en Chéron. MM. Ook Legues, Valette en Caussin maakten als passagiers deel uit van de reis. Aangekomen in de Vallée de Thillot, beginnen ze aan de terugreis en vertrekken ze naar Issy-les-Moulineaux. Een probleemloze luchtaanval.

Ter herinnering: het wereldrecord voor de discipline is 36 uur en 30 minuten, een prestatie die moet worden toegeschreven aan het Duitse luchtschip „Zeppelin II“.

Add a Comment

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert