Finnair: 3 nieuwkomers in Europa deze zomer

De luchtvaartmaatschappij finnair heeft zijn middellangeafstandsvluchtschema voor het zomerseizoen 2023 bijgewerkt, waardoor het meer dan 50 bestemmingen in Europa zal bedienen, waaronder drie nieuwe: bodo in Noorwegen, Ljubljana in Slovenië en Milaan Linate in Italië – naast Malpensa.

Gevestigd op de luchthaven vanHelsinki-Vantaa en het vieren van volgende november zijn 100ste verjaardag, is het Finse nationale bedrijf ook van plan om in de zomer van 2023 zijn aanbod aan „meerdere Europese hoofdsteden“ zoals Berlijn, Kopenhagen, Vilnius en Riga te versterken. “ Het reizen heeft zich in een goed tempo hersteld en we verhogen het aantal vluchten naar Europese routes om te voldoen aan de toenemende vraag in Azië. Zo sluiten de routes Bergen en Bodø naadloos aan op onze vluchten naar Japan zegt Ole Orvér, commercieel directeur van Finnair, dat „minstens twee keer per dag naar de meeste Europese hoofdsteden vliegt“ en ook zakenreizigers goed van dienst is. Ook opgenomen in dit programma zijn populaire vakantiebestemmingen, zoals Rhodos of Alicante.

Noorse luchthaven Bodo zal van 27 mei tot 27 augustus 2023 drie keer per week worden bediend vanuit Helsinki in een ATR 72-500 met 72 zitplaatsen, met vertrek vanuit de Finse hoofdstad op dinsdag, zaterdag en zondag zonder concurrentie.

Ljubljana-Jose Pucnikafwezig op het Finnair-netwerk sinds oktober 2019, zal op 1 april terug zijn met drie plus vier wekelijkse rotaties, uitgevoerd door Airbus A319 (14+130) of A320 (14+160) vanaf de luchthaven van Vantaa, nog steeds zonder concurrentie.

Eindelijk het alliantiebedrijf Een wereld zal opnieuw en voor het eerst sinds 2001 vluchten aanbieden tussen Helsinki en Milaan Linategeëxploiteerd in Airbus of Embraer 190 (12+88) met één gangpad: twee dagelijkse rotaties zullen worden uitgevoerd op zaterdag en twee andere op zondag, naast die naar Malpensa die al zonder concurrentie waren.

De Europese vluchten van Finnair zijn „soepel aansluitend“ op haar langeafstandsbestemmingen Tokio, Osaka, Shanghai, Hong Kong, Seoul, Singapore, Bangkok, Delhi, Mumbai en Doha; het ontstaat ook in Dallas, Chicago, Los Angeles, New York en Seattle in de Verenigde Staten.

Finnair: 3 nieuwkomers in Europa deze zomer 1 Air Journal

©Finnair

Add a Comment

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert