Covid-19: Vietnam Airlines vanaf januari in Europa?

de Vietnam zal ontspannen begin januari sanitaire maatregelen opgelegd aan gevaccineerde reizigers die vanuit het buitenland op hun luchthavens aankomen, een isolatie van drie dagen ter vervanging van de quarantaine van zeven dagen. Als internationale vluchten alleen voor een pilotperiode opnieuw worden gelanceerd, zal de luchtvaartmaatschappij Vietnam Airlines wil er zo snel mogelijk van profiteren, in eerste instantie in Azië en de VS maar ook richting Europa en Australië.

Vanaf 1 januari 2022 buitenlandse bezoekers volledig gevaccineerd en het presenteren van een negatieve test van minder dan 72 uur hoeft zichzelf niet langer een week in quarantaine te plaatsen: ze kunnen zichzelf inzelfisolatie alleen tijdens drie dagen, thuis of in door de overheid aangewezen accommodatie (hotel in het algemeen). Ze zullen echter nog steeds twee nieuwe PCR-tests moeten ondergaan, op de 1e en de 3e dag, met de verplichting om hun medische toestand gedurende 11 dagen te „monitoren“.

Voor niet-gevaccineerden blijft de quarantaine van zeven dagen van kracht, met PCR-testen aan het begin en aan het einde van de periode. In beide gevallen moeten toeristen een mobiele tracking-applicatie, PC-COVID, downloaden. Vergeet niet dat Vietnam vaccinatiecertificaten uit 78 landen, waaronder Frankrijk, erkent, ook via het EU COVID-certificaat.

Het nationale bedrijf Vietnam Airlines voorgesteld om vanaf 1 januari de reguliere vluchten naar Europa en Australië te hervatten, aanvankelijk met niet meer dan twee wekelijkse rotaties. Het ministerie van Verkeer heeft gepland twee herstartfasen, de eerste tot negen bestemmingen in China, Japan, Zuid-Korea en Zuidoost-Azië, maar ook in de VS (Los Angeles of San Francisco, die het sinds vorige maand bedient). Ten tweede, de wegen naar Parijs, Frankfurt, Moskou, Hong Kong, Kuala Lumpur en Sydney zouden opnieuw worden toegestaan.

Volgens een door het VNA-bureau geïnterviewde vertegenwoordiger zou deze versnelde overname het alliantiebedrijf helpen Luchtteam „Om ten volle gebruik te maken van zijn vliegtuigvloot, de exploitatiekosten te verlagen en zijn positie te consolideren, terwijl het risico van dominantie door internationale luchtvaartmaatschappijen op de toegangspunten van het land wordt vermeden“.

Vietnam Airlines heeft zojuist een overeenkomst getekend met de leasemaatschappij Air Lease Corp. (ALC) met uitzicht op haar vloot herstructureren 106 vliegtuigen: contracten voor 12 Airbus A321neo en zes Boeing 787-10 Dreamliners zijn “verbeterd”. De luchtvaartmaatschappij heeft ook de verkoop aangekondigd van 15 vliegtuigen tegen het einde van de maand (A321 en ATR 72) en vervolgens van 12 andere in januari, met als doel vliegtuigen ouder dan 12 jaar te verwijderen, maar ook om de „overtollige vloot“ die zou tot 2025 moeten duren. Het orderboek heeft nu slechts vijf extra A320neo’s.

Covid-19: Vietnam Airlines vanaf januari in Europa?  1 Luchtjournaal

© Olivier Nilsson

365 dagen per jaar houdt Air-Journal u gratis op de hoogte. Ondersteun de site met een donatie, neem deel aan de ontwikkeling ervan!
Ik doe een donatie


https://www.air-journal.fr/2021-12-22-covid-19-vietnam-airlines-en-europe-des-janvier-5232434.html

Add a Comment

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert