ASL Airlines France verliest zijn CEO

Jean-Francois Dominiak afgetreden als CEO van de luchtvaartmaatschappij ASL Airlines Frankrijkde zoektocht naar zijn vervanger wordt gelanceerd.

ASL Aviation Holdings zal „zeer binnenkort“ de benoeming van de nieuwe CEO van haar Franse dochteronderneming aankondigen, na het vertrek van Jean-François Dominiak dat op 25 november 2022 in een interne communicatie werd aangekondigd. „Voor mij is de tijd gekomen om te vertrekken en nieuwe ruimtes te verkennen‚ zei degene die de functie 22 jaar bekleedde.

Jean-François Dominiak begon zijn carrière bij Lucht Interwaar hij met name heeft bijgedragen aan de oprichting van ICS, het vrachtbedrijf van Air Inter, voordat hij deelnam aan de oprichting van Aeropostaaleen gezamenlijke dochteronderneming van de groep Air France en La Poste, waar hij achtereenvolgens de functies van financieel directeur en vervolgens commercieel directeur bekleedde.

In 2000 werd Jean-François Dominiak gedelegeerd bestuurder vanEuropa Luchtpost, het bedrijf dat voor 100% eigendom is van La Poste en dat L’Aéropostale vervangt. In 2008 was Europe Airpost een van de oprichters van de ASL-groep, voordat het in 2015 werd omgedoopt tot ASL Airlines France. Gedurende deze periode leidde Jean-François Dominiak de luchtvaartmaatschappij die haar passagiersvervoersdiensten en vracht ontwikkelde, waarmee ze haar reputatie voor kwaliteit bevestigde en betrouwbaarheid.

Vandaag exploiteert ASL Airlines France zijn eigen netwerk van geregelde passagiersvluchten, voornamelijk naar Algerije. Voor zijn luchtvrachtactiviteiten blijft het bedrijf actief voor Le Groupe La Poste en voor wereldwijde expresintegrators en online retailers in heel Europa.

Dave Andrew, Managing Director van ASL Aviation Holdings, bracht hulde aan de vertrekkende CEO:Tweeëntwintig jaar aan het roer staan ​​van een luchtvaartmaatschappij is een opmerkelijke prestatie en hoogst ongebruikelijk in onze branche. Jean-François‘ lange levensduur en resultaten in deze functie tonen zijn perfecte kennis van het Franse en Europese luchtvervoer, zijn dynamiek, zijn aanpassingsvermogen en zijn gevoel voor innovatie, allemaal kwaliteiten die hem in staat hebben gesteld om te reageren op veranderingen in de markt„.

Jean-Francois Dominiakzal ook gemist worden als lid van het ASL Group Executive Committee„, hij voegde toe ; „zijn kennis en inzicht waren van onschatbare waarde en Jean-François speelde een belangrijke rol in het succes en de verwezenlijkingen van de Groep. We wensen hem veel succes met zijn projecten.„.

ASL Airlines France, een Franse luchtvaartmaatschappij, voert al meer dan 20 jaar passagiersvluchten uit voor de belangrijkste Franse en Europese touroperators. Het bedrijf bedient ook een netwerk van regelmatige lijnen vanuit Frankrijk, waardoor het individuele klanten een kwaliteitsaanbod kan bieden tegen aantrekkelijke prijzen. Het voert ook passagiersvluchten op aanvraag uit: VIP-vluchten, incentivevluchten, bedrijfsshuttles”.

ASL Aviation Holdings is een wereldwijde groep luchtvaartdiensten met vier luchtvaartmaatschappijen in Europa, een vrachtluchtvaartmaatschappij in Thailand en een low-cost luchtvaartmaatschappij in Zuid-Afrika. Het heeft een vloot van 130 vliegtuigen, variërend van de ATR 42 tot de Boeing 747, en heeft 2.500 medewerkers van 51 verschillende nationaliteiten verspreid over de hele wereld.

ASL Airlines France verliest zijn CEO 1 Air Journal

©ASL Luchtvaart Holdings

Add a Comment

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert