Angola: TAAG arriveert in Madrid

De luchtvaartmaatschappij TAAG Linhas Aéreas de Angola zal in juni volgend jaar een nieuwe link lanceren tussen Luanda en Madrideen as zonder vliegtuigen voor zes jaar.

Vanaf 23 juni 2022 biedt de Angolese nationale maatschappij twee vluchten per week aan tussen haar basis in Luanda-Quatro de Fevereiro en de luchthaven van Madrid-Barajas Adolfo Suarez, geëxploiteerd door Boeing 777-300ER die plaats biedt aan 12 passagiers in First Class, 56 in Business Class en 225 in Economy. Vertrektijden zijn gepland op donderdag en zondag om 21:00 uur om de volgende dag om 05:15 uur aan te komen, retourvluchten die Spanje verlaten op maandag en vrijdag om 23:55 uur om de volgende dag om 06:25 uur te landen.

TAAG zal zonder concurrentie zijn op deze route voorgesteld door Iberisch tussen 2011 en 2016, daarna verlaten wegens gebrek aan vraag; bij aankomst in Spanje kunnen haar klanten volgens aviacionline nog steeds profiteren van hun code-sharing-overeenkomst om hun reis naar andere steden of landen voort te zetten. Angola wordt al vanuit Europa bediend door Air France, Brussels Airlines, Lufthansa, TAP Air Portugal en Turkish Airlines, maar ook door onder andere Kenya Airways, Emirates Airlines of Qatar Airways.

TAAG bedient al langeafstandsluchthavens in Lissabon en Porto, Sal in Kaapverdië, Sao Paulo in Brazilië en Havana in Cuba, waarbij het grootste deel van haar netwerk is gericht op het Afrikaanse continent (plus een tiental binnenlandse bestemmingen). Opgemerkt moet worden dat een belangrijke bestemming „ontbreekt“ in Luanda, Londen. De nieuwe leiders van de luchtvaartmaatschappij hebben echter hun interesse getoond om haar aanwezigheid in Europa te versterken, onder meer via een terugkeer naar Parijs.

De vloot de TAAG heeft momenteel vijf Boeing 737-700’s, vijf De Havilland Dash-8 Q400’s, drie Boeing 777-200ER’s en drie 777-300ER’s.

Angola: TAAG arriveert in Madrid 1 Air Journal

©TAAG

Add a Comment

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert