Air France: opschorting van diensten naar de Sahel verlengd tot 24 september

Air France heeft aangekondigd dat het met een week heeft verlengd tot en met 24 september oponthoud van zijn vluchten die vertrekken van en aankomen op Mali En Burkina Faso ; vluchten naar Niger nog steeds gearresteerd “ tot nader order „.

De belangrijkste luchtvaartmaatschappij die vluchten tussen Europa en Afrika verzorgt, heeft op 7 augustus haar vluchten naar Bamako (7 vluchten per week), Ouagadougou (5 vluchten per week) en Niamey (4 vluchten per week) opgeschort. van een staatsgreep op 26 juli. Dit luchtruim werd op 4 september heropend en Air France kon haar vliegtuigen weer over Nigerees grondgebied laten vliegen, maar de hoofdstad niet meer bedienen. Niamey.

Na de staatsgreep in Niger en vanwege de geopolitieke situatie in de Sahelregio is Air France genoodzaakt haar vluchtprogramma van en naar Niamey (Niger), Bamako (Mali) en Ouagadougou (Burkina Faso) aan te passen »zei een woordvoerder van het bedrijf vrijdag. “De opschorting van vluchten van en naar Bamako wordt verlengd tot en met 24 september”gewoon zo “vluchten van en naar Ouagadougou”terwijl “De dienstverlening aan Niamey blijft tot nader order opgeschort.” “In samenwerking met de Franse autoriteiten volgt het bedrijf voortdurend de evolutie van de geopolitieke situatie in de gebieden die door zijn vliegtuigen worden bediend en overvlogen en herinnert het eraan dat de veiligheid van zijn klanten en zijn bemanningen zijn absolute prioriteit is.”

Air France: opschorting van diensten naar de Sahel verlengd tot 24 september 1 Air Journal

©Airbus

Add a Comment

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert