11 juni 1933 in de lucht: Joaquim Collar en Mariano Barberan slagen erin de Atlantische Oceaan over te steken

Luchtvaart geschiedenis – 11 juni 1933. De Amerikaanse vliegenier Charles Lindbergh opende de weg, die van het oversteken van de Atlantische Oceaan, als eerste om het te bereiken, andere bemanningen wilden later hetzelfde doen, zoals de Franse piloten Dieudonné Costes en Maurice Bellonte, die deze oceaan overstaken is inderdaad een populaire uitdaging voor vliegeniers. Zes jaar na de Amerikaan zullen de Spanjaarden deze reis boven de golven uitvoeren: Joaquim Collar en Mariano Barberan voeren deze aanval met succes uit op zondag 11 juni 1933.

Vertrekkend vanuit Spanje, meer bepaald vanuit Sevilla, voltooiden luitenant Collar en kapitein Barberan behorende tot het Spaanse leger deze lange overtocht, waarbij ze voor deze gelegenheid een Breguet 19 Super Bidon-vliegtuig bestuurden, aangedreven door een blok van de firma Hispano-Suiza met niet minder dan 600 paardenkracht.

Zo bereikten de twee vliegeniers op 11 juni 1933 per vliegtuig de stad Havana. Hun reis van 7.240 kilometer kostte hen 39 uur en 55 minuten vliegen.

Add a Comment

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert