Air France: een PNC-staking tijdens de feestdagen?

Twee vakbonden die de stewardessen en stewards van de luchtvaartmaatschappij Air Frankrijk een stakingsaanzegging ingediend van 20 december 2022 tot 2 januari 2023nog steeds over de Collectieve overeenkomst loopt eind oktober af.

Na de waarschuwing aan het begin van de maand hebben de vakbonden van PNC UNAC en SNGAF van het Franse nationale bedrijf kwam op 16 november 2022 in actie: ze dienden een stakingsaankondiging loopt van donderdag 22 december ’s ochtends tot maandag 2 januari ’s avonds, tijdens de kerst- en nieuwjaarsvakantie. De Collectieve overeenkomst De leden van het cabinepersoneel van Air France zijn op 31 oktober, een maand na de eerste stakingsdreiging, overleden en volgens de twee vakbonden is dit bericht “moet dienen alsWaarschuwing in onze richting. Als deze waarschuwing niet wordt gehoord, kan alleen een sterke mobilisatie de balans doen doorslaan, zodat we de contractisering van onze arbeidsvoorwaarden kunnen herwinnen. „.

UNAC en SNGAF vragen de CEO van Air France Anne Rigail om te onderhandelen over een „tijdelijke contractuele oplossingvervanging van de PNC-cao in zijn geheel“, de tijd voor onderhandeling en ondertekening van een cao „conform de wetgeving“. En dat het management “gedurende de onderhandelingsperiode geen eenzijdige actie onderneemt op welk onderwerp dan ook dat door de cao wordt geraakt”.

De gezamenlijke folder van de twee vakbonden benadrukt dat ze „te maken hebben met een leiderschap dat helaas alleen de machtsevenwicht, zelfs als dat betekent dat je het risico moet nemen om de activiteit te degraderen in een zo belangrijke periode als de eindejaarsfeesten“. En hekelt opnieuw de notitie van Air France „die op geen enkele manier het lid van het cabinepersoneel beschermt, omdat eenzijdig wijzigbaar en op elk moment“, en verzette zich al tegen een „vast en definitief“ einde van de niet-ontvankelijkheid.

Na kennis te hebben genomen van de stakingsaankondiging, verklaarde Air France volgens BFMTV „zich af te vragen over deze aankondiging, terwijl er sinds eind september nieuwe onderhandelingen zijn gevoerd over de verlenging van de PNC-overeenkomst met de representatieve vakbonden van de PNC, die na januari moeten worden voortgezet. 2023“. Het management „heeft zich er tijdens de onderhandelingsfase al toe verbonden ervoor te zorgen dat alle bepalingen die het leven van de leden van het cabinepersoneel regelen blijft onveranderd. Air France zal de dialoog voortzetten zoals het altijd heeft gedaan”.

Air France: een PNC-staking tijdens de feestdagen?  1 Luchtjournaal

©SNGAF

Add a Comment

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert