A321 moest keren nadat hij de buitenramen had verloren

Een vliegtuig dat reist van Londen in Orlando toen hij gedwongen werd om te keren… De weinige passagiers klaagden dat de cabine was “luidruchtiger en kouder”.

Volgens een rapport van deAfdeling Luchtongevallenonderzoek (AAIB), de Britse instantie die verantwoordelijk is voor het onderzoek ongelukken in de lucht in het Verenigd Koninkrijk vond het incident plaats op 6 oktober tijdens een chartervlucht Luchtbus A321 de luchthaven verbinden Londen Stansted op de internationale luchthaven van Orlando. Aan boord waren elf bemanningsleden en negen passagiers. Na het opstijgen merkten verschillende passagiers dat de cabine leek “luidruchtiger en kouder » dan ze gewend waren. Een bemanningslid merkte ook het toegenomen lawaai in de cabine op en merkte dat a “raamafdichting klapperde in de luchtstroom en het raam leek te zijn weggegleden”.

Een bemanningslid beschreef het geluid als “luid genoeg om het gehoor te beschadigen”. Nadat het bemanningslid de piloten op de hoogte had gesteld van de situatie, namen zij het besluit terug te keren naar London Stansted Airport. In totaal vertrok de vlucht voor 36 minuten en bereikte iets meer dan 14.000 voet vóór de landing.

Na de landing inspecteerde de cockpitbemanning het vliegtuig van buitenaf en ontdekte dat twee buitenramen ontbraken, terwijl een derde was losgeraakt. Volgens het rapport stond de cabine normaal gesproken tijdens de vlucht onder druk. Naast de ontbrekende ruiten stak er nog een vierde raam uit waar het gewoonlijk zit.

Het bureau vond een interessante boosdoener voor de ontbrekende ramen: felle lichten die werden gebruikt voor een filmsessie waarbij het vliegtuig een dag vóór de vlucht betrokken was. Volgens de AAIB hadden de ramen eronder geleden “thermische schade en vervorming”, omdat meerdere lampen hoge temperaturen veroorzaakten in de ruimte waar het glas zich bevond. Deze lichten hadden vier tot vijf en een half uur aan gestaan.

De overheidsinstantie publiceerde in haar rapport diverse foto’s.

A321 gedwongen om te keren na verlies van buitenramen 1 Air Journal

©AAIB

A321 gedwongen om te keren na verlies van buitenramen 2 Air Journal

©AAIB

Add a Comment

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert