9 mei 1927 in de lucht: Nungesser en Coli verdwenen

Luchtvaartgeschiedenis - 9 mei 1927. Na slechts een dag weg, piloten Charles Nu

Lucht- en ruimtemuseum van San Diego

Luchtvaart geschiedenis – 9 mei 1927. Na slechts een dag te zijn vertrokken, werden de piloten Charles Nungesser en François Coli vermist op maandag 9 mei 1927, de laatste was begonnen aan een oversteek van de Atlantische Oceaan door het pad naar de hemel te nemen. Omgaan met zeer lange stukken water is altijd een uitdaging geweest voor vliegers, met wisselend fortuin. Voor Nungesser en Coli zal het hun verlies betekenen!

En toch dacht men een tijdlang dat de piloten hun transatlantische reis hadden volbracht: inderdaad, de krant La Presse had de voorpagina gehaald met het zogenaamde succes van Nungesser en Coli in dit gevaarlijke avontuur. Maar dat is niet zo, de informatie zal volkomen onjuist blijken te zijn.

Ze vertrokken op 8 mei 1927, nadat de twee vliegeniers waren opgestegen vanaf het vliegveld van Le Bourget, en ze wilden non-stop naar New York City gaan. Als we hun sporen naar Ierland zouden volgen, na niets, geen nieuws meer van hen: zouden ze een verkeer hebben verrast en zijn vermoord door de mannen van Al Capone? Was het Engelse Kanaal hun begraafplaats na een crash? Niemand weet wat er is gebeurd met de twee piloten en hun vliegtuig genaamd de „White Bird“, namelijk een PL8 tweedekker ondertekend door Pierre Levasseur met een Lorraine-Dietrich twaalfcilindermotor met 450 pk.

Add a Comment

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert