6 oktober 1912 in de lucht: Coupe Pommery: test van Daucourt

Luchtvaartgeschiedenis – 6 oktober 1912. Op 6 oktober 1912 zal de vlieger Pierre Daucourt de richting van de lucht nemen om te proberen de beste prestaties te tonen in het kader van de Coupe Pommery, namelijk een luchtvaartwedstrijd die de piloot zal bekronen die geslaagd is bij het bereiken van de langste afstand in een vliegtuig dat een rechte lijn volgt, tussen zonsopgang en zonsondergang.

Pierre Daucourt profiteert dus van de weinige dagen die hem nog resten om zijn poging te wagen: inderdaad, 31 oktober 1912 markeert het einde van het evenement en de naam van de winnaar zal dan worden onthuld. Onder de kanshebbers voor de trofee zijn met name de piloten Bathiat en Janoir. Vooral laatstgenoemde was ook bijzonder beroemd en registreerde op 4 oktober 1912 een vlucht tussen Baraques en Contis van maar liefst 800 kilometer.

Een afstand die Pierre Daucourt op 6 oktober 1912 zal overbruggen met zijn Borel-eendekker met Gnome-motor, 50 pk, Oléo-bougies en Chauvière-propeller. Hij verliet de stad Valenciennes op 6 oktober 1912 om 6 uur ’s ochtends en bereikte die van Biarritz rond 17:40 uur via Buc, Poitiers en Bordeaux. Een luchtaanval van 830 kilometer, genoeg om de leiding te nemen in het klassement en de zesmaandsbonus van 7.500 frank van de Coupé Pommery te claimen… als het natuurlijk niemand lukt om het tegen het einde van de maand beter te doen!

Add a Comment

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert