3 oktober 1908 in de lucht: Wilbur Wright verbetert zijn vliegtijd naar twee

Luchtvaartgeschiedenis – 3 oktober 1908. De Amerikaanse luchtpionier Wilbur Wright, al de trotse houder van een vliegtijdrecord voor twee personen, zal opnieuw aan de hemel schitteren, geïnstalleerd aan de besturing van zijn vliegtuig. Deze laatste slaagde er in feite in om zijn prestaties op deze zaterdag 3 oktober 1908 te verbeteren, een knappe prestatie in de lucht die de Franse dagelijkse pers niet zal nalaten te herhalen.

De vlieger Wilbur Wright, vergezeld door de heer Paul Tissandier als passagier, had een vlucht gemaakt van elf minuten en vierendertig seconden, waarmee hij zichzelf het record van duur opleverde dat hij op 3 oktober 1908 wil verbeteren.

Als onderdeel van zijn poging, helemaal aan het begin van de avond, werd Wilbur Wright vergezeld, dit keer door de heer Frantz Reichel, die zijn plaats innam aan boord van zijn vliegtuig. Samen rond 18.00 uur zullen ze een vlucht afleggen van maar liefst vijfenvijftig minuten en tweeëndertig 1/5 seconden, wat nu de nieuwe tijd is om te verslaan voor iedereen die het duurrecord binnen handbereik wil hebben trackrecord.

Add a Comment

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert