29 mei 1953 in de lucht: Afstandsrecord voor TAI

Luchtvaart geschiedenis – 29 mei 1953. Op deze vrijdag 29 mei 1953 wordt een nieuw wereldrecord afstand gevestigd. Een magnifieke prestatie op naam van de Franse luchtvaartmaatschappij TAI, acroniem voor Transports Aériens Intercontinentaux, die de dagelijkse pers zal nagalmen.

Terwijl het driekleurenbedrijf net in zijn vloot was geïntegreerd, tijdens deze maand mei 1953, het eerste DC-6-vliegtuig, was het met een Douglas Super DC-6B dat het het wereldrecord op afstand tekende. Het vliegtuig in kwestie is een vliegtuig waarvan de motorisering is toevertrouwd aan vier motoren.

Na 20 uur en 28 minuten vliegen wist deze Douglas Super DC-6B een traject van maar liefst 9.200 kilometer af te leggen. Een behoorlijke prestatie, genoeg om blij te zijn met het tellen van DC-6’s in zijn vloot… Helaas zal deze veelbelovende ingebruikname van het model op 20 februari 1956 plaatsmaken voor een vreselijk luchtdrama dat de DC-6 treft met de registratie F-BGOD. De laatste zal neerstorten in Caïro, Egypte, en 52 doden zullen worden betreurd bij deze ramp.

Add a Comment

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert