25 januari 1914 in de lucht: Lee Temple slachtoffer van een dodelijk ongeval

Luchtvaartgeschiedenis - 25 januari 1914. Hendon Aerodrome, gelegen in Londen, zal het toneel zijn van een gra

Luchtvaartgeschiedenis – 25 januari 1914. Het vliegveld van Hendon, gelegen in Londen, zal het toneel zijn van een ernstig vliegtuigongeluk, dat helaas de dood zal veroorzaken van een veelbelovende piloot, namelijk Lee Temple. De ongelukkige vliegenier van Britse nationaliteit, slechts 22 jaar oud, werd op deze zondag 25 januari 1914 op slag gedood.

Het was in de middag van 25 januari 1914 dat de tragedie zich voordeed, de jonge piloot was het slachtoffer geworden van de crash van zijn eendekker-type vliegtuig in de buurt van het spoor, als onderdeel van een demonstratievlucht die hij op die datum realiseerde. Zijn vliegtuig sloeg over de kop terwijl hij landde, als gevolg van een zeer sterke windvlaag, die zijn dood veroorzaakte, waarbij de piloot een gebroken ruggengraat had.

Een groot verlies voor de Britse luchtvaart, want Lee Temple toonde een groot potentieel als vliegenier en was een van de eerste Britse piloten die erin slaagde om loops uit te voeren, in de voetsporen van de Franse vliegenier Adolphe Pégoud, de initiatiefnemer van deze luchtacrobatiek.

365 dagen per jaar informeert Air-Journal u gratis. Ondersteun de site met een donatie, neem deel aan de ontwikkeling ervan!
Ik doe een donatie


https://www.air-journal.fr/2022-01-25-le-25-janvier-1914-dans-le-ciel-lee-temple-victime-dun-accident-mortel-5233100.html

Add a Comment

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert