25 augustus 1909 in de lucht: dubbele bekwaamheid van Paulhan

Luchtvaartgeschiedenis – 25 augustus 1909. De luchtvaartbijeenkomst die in Bétheny werd gehouden, kreeg opnieuw de dupe van het grillige weer van deze woensdag 25 augustus 1909: in feite zal, aangezien de omstandigheden ongunstig zijn, geen vlucht plaatsvinden in de ochtend, maar gelukkig zal de het optreden van de vlieger Louis Paulhan in de middag zal deze tegenslag snel doen vergeten. De piloot van Franse nationaliteit onderscheidde zich met zijn vliegtuig door de auteur te zijn van maar liefst twee records!

De dag was slecht begonnen, met een zwarte vlag die aangaf dat de piloten niet zouden opstijgen en om een ​​goede reden, de regen in combinatie met de gewelddadige wind maakte het noodzakelijk om voorzichtig te zijn aan de kant van de piloten… Maar vanaf 4 p.m., the The sky is again “practicable” for the pioneers of the air en Louis Paulhan zal opstijgen met zijn “Octavie III”, de doopnaam van zijn Continental canvas tweedekker, waarvan de motor is toevertrouwd aan een draaiende Gnome blok.

Aan het stuur van laatstgenoemde zal Louis Paulhan niet nalaten de geesten op deze 25 augustus 1909 te markeren door mensen de prestaties van de Amerikaan Wilbur Wright te laten vergeten: de records voor duur en afstand belanden in de zak van de Franse piloot na 135 kilometer afgelegd te hebben in 2 uur, 43 minuten en 24 seconden 4/5!

Add a Comment

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert