24 augustus 1909 in de lucht: De wind nodigt uit naar Bétheny

Luchtvaartgeschiedenis – 24 augustus 1909. Er is een menigte in Bétheny op deze dinsdag 24 augustus 1909, de datum waarop een luchtvaartbijeenkomst wordt gehouden: inderdaad, de stands lopen vol, niet minder dan 100.000 mensen hebben dus de reis gemaakt naar kom en zie bewegen in de lucht vliegeniers. Helaas zal de show ’s ochtends niet plaatsvinden en om een ​​goede reden waait de wind met zo’n kracht dat de piloten zullen oppassen niet op te stijgen en voorzichtig te zijn in het licht van deze ongunstige weersomstandigheden.

Onder andere de piloten Blériot, Gobron, Sommer, Latham, Paulhan of Curtiss worden aangekondigd in het programma van de wedstrijd die zal worden bijgewoond door verschillende politici die in de middag arriveren: namelijk de prefect van de Marne, ministers, de burgemeesters van de gemeenten Bétheny, Reims en Courcy, zonder het Franse staatshoofd te vergeten: president Fallières die met zijn vrouw kwam.

Tot slot zullen enkele piloten opstijgen tot grote vreugde van de toeschouwers: Bunau-Varilla en Paulhan zullen onder hen zijn, zonder de beroemde luchtpionier Louis Blériot te vergeten die de auteur zal zijn van een recordvlucht die erin slaagt de afstand van 10 kilometer te overbruggen in 8 min, 4 s 2/5, wat het record voor de ronde van de baan vormt.

Add a Comment

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert