15 juni 1910 in de lucht: aan boord van een vliegtuig vliegt Etévé ongeveer twintig kilometer

Geschiedenis van de luchtvaart – 15 juni 1910. Sferische vliegtuigen, luchtschepen en andere vliegtuigen, vliegerofficier Etévé heeft een vliegbrevet voor al deze apparaten en op deze woensdag, 15 juni 1910, zat hij aan het stuur van een vliegtuig dat hij zal laten schijnen, terwijl hij een aanval via het luchtpad tussen het Satory-kamp, ​​vanwaar hij vertrok, en het manoeuvreerveld van Issy-les-Moulineaux.

Het was rond 05.20 uur toen de vlieger op 15 juni 1910 vertrok om Issy-les-Moulineaux te bereiken, een bestemming ongeveer twintig kilometer verderop, waar hij vijfentwintig minuten over zou doen, terwijl hij tijdens deze korte luchtwandeling via de Hôtel-Dieu, het vliegveld van Villacoublay en de stad Meudon.

Bij deze gelegenheid bestuurde machinist Kapitein Etévé een tweedekker, afkomstig uit de werkplaatsen van de Amerikaanse luchtpioniers Orville en Wilbur Wright. Een apparaat aangepast door Etévé, waarbij de soldaat zijn rijgedrag wilde verbeteren en ervoor had gekozen een stabilisator aan zijn vliegtuig toe te voegen.

Add a Comment

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert