23 februari 1912 in de lucht: Na Védrines is Tabuteau aan de beurt om te schitteren

Luchtvaartgeschiedenis – 23 februari 1912. Op vrijdag 23 februari 1912 wil de piloot van Franse nationaliteit Maurice Tabuteau, gepatenteerd sinds 1 juli 1910 (patentnummer 128), zijn landgenoot Jules Védrines imiteren, die de dag ervoor, 22 februari , 1912, de auteur van verschillende snelheidsrecords. Een uitdaging die hij met succes aanging en daarmee zijn record vervolledigde, ondanks de motorproblemen die hij tijdens zijn poging, die toen voortijdig eindigde, tegenkwam.

Inderdaad, aan het einde van een vlucht waarin hij 245 kilometer zal hebben afgelegd, die 2 uur en 15 minuten duurt, zal Maurice Tabuteau opnieuw contact met de grond moeten maken, aangezien zijn eendekker van het type Morane-Saulnier het slachtoffer is van een motorstoring, zijn Gnome-blok kan 50 pk leveren als het niet lukt.

Gelukkig verpestte deze tegenslag zijn inspanningen voor vandaag om een ​​snelheidsrecord te claimen niet, aangezien de vlieger slechts twee uur nodig had om 227.454 kilometer af te leggen, de beste prestatie tot nu toe.

Add a Comment

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert