17 oktober 1905 in de lucht: Vertrek op missie van de „Lebaudy“

Luchtvaartgeschiedenis – 17 oktober 1905. Op deze dinsdag 17 oktober 1905 zullen we in de lucht van Toul, in Lotharingen, het luchtschip genaamd „Lebaudy“ kunnen zien evolueren. Deze laatste voert vandaag een experimentele vlucht uit met twee doelen: het uitvoeren van militaire tests, het afwerpen van projectielen uit de ballonmand en het uitvoeren van planonderzoeken met behulp van telefotografietools.

Een bedrijf dat zal worden geleid door een bemanning van vijf personen: namelijk dhr. Juchmès, piloot, dhr. Rey, monteur, MM. Richard en Voyer, kapiteins van het luchtvaartpark van Toul en luitenant Bois van het park Chalais-Meudon. Deze laatste zal dus de ochtend van 17 oktober 1905 vertrekken vanaf het veld van de artilleriekazerne van de stad Toul, rond acht uur.

Tijdens deze vlucht, die zo’n 2,5 uur duurt, vliegen ze over de forten Saint-Michel, Bouvron, La Cloche, Lucey, Bruley, Ecrouyes en Dongermain, maken foto’s van de forten in het noorden voordat ze een dummybom van zand sturen op de werken van La Cloche, waarmee ze de hun toevertrouwde missie vervullen.

Add a Comment

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert