11 augustus 1910 in de lucht: Drexel, auteur van een recordvlucht in Schotland

Luchtvaart geschiedenis – 11 augustus 1910. Op deze donderdag 11 augustus 1910 schittert de Amerikaanse vliegenier Drexel in de lucht door het nieuwe wereldhoogterecord te vestigen. De laatste verving zijn tegenhanger, de Brookins-coureur, die tot dan toe deze trofee had gehouden. Op zaterdag 10 juli 1910 werd Brookins recordhouder voor de discipline door zijn toestel van de Amerikaanse vliegtuigbouwer Wright naar maar liefst 1.900 meter te duwen.

Bijna een maand op de dag, werd hij zo onttroond door Drexel, tijdens een vlucht gemaakt in de Schotse lucht, ter gelegenheid van de allereerste luchtvaartbijeenkomst die plaatsvond in Schotland, van 6 augustus tot 13 augustus 1910, meer bepaald in Lanark Renbaan. Drexel slaagde erin om de hoogte van 2.013 meter te bereiken als onderdeel van zijn deelname aan dit evenement.

Drexel zal helaas nauwelijks tijd hebben om van zijn prestatie te genieten, die door de Franse coureur Morane snel zal worden verbeterd. De Fransman wordt de nieuwe hoogterecordhouder op

20 augustus 1910, oplopend tot 2.150 meter.

Add a Comment

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert