10 juni 1931 in de lucht: Joseph-Marie Le Brix en Marcel Doret aan de wieg van een recordvlucht

Luchtvaart geschiedenis – 10 juni 1931. Op deze woensdag 10 juni 1931 zullen de Franse vliegeniers Joseph-Marie Le Brix en Marcel Doret een geweldige prestatie leveren, waarbij laatstgenoemde aan de basis ligt van een recordvlucht op deze dag: ze zullen dus bijdragen aan hun winnaars het record voor de langste rit in een gesloten circuit en dit zonder te hoeven tanken.

Tussen 7 juni 1931 en 10 juni 1931 legden de twee metgezellen een afstand af van maar liefst 10.372 kilometer. Een luchtaanval in zeventig uur en elf minuten, uitgevoerd zonder de minste tussenstop, met een D-33, namelijk een Dewoitine eendekker waarvan de motor werd geleverd door een Hispano-Suiza blok met twaalf cilinders in een lagere versnelling, 650 pk.

Hun prestatie, die uiteraard weerklank zal vinden in de pers, zal worden toegejuicht door de Franse luchtvaart en het Air Ministry zal Joseph-Marie Le Brix en Marcel Doret een grote beloning aanbieden: de twee mannen zullen 1 miljoen francs in hun zak steken voor deze gedenkwaardige inval.

Add a Comment

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert