Tara Air-crash in Nepal: 14 lichamen gevonden

Reddingsdiensten hebben 14 lichamen geborgen op de plaats van de crash van een Tara Air Twin Otter aan boord

©Solundir Naamsvermelding-Gelijk delen 3.0 Unported

Reddingsdiensten hersteld 14 lichamen op de crashsite van een luchtvaartmaatschappij Twin Otter Tara Air, aan boord waren 22 mensen toen het zondag van radarschermen verdween. De kans om te vinden overlevenden zijn meer dan dun.

De beelden die deze ochtend van 30 mei 2022 door de Nepalese luchtmacht zijn vrijgegeven, toonden de brokstukken verspreid op de berghelling van de De Havilland Canada DHC-6-300 Twin Otter (9N-AET) van het Nepalese bedrijf. Het vliegtuig was de dag ervoor opgestegen uit het toeristische stadje Pokhara in de richting van Jomsom een vlucht van twintig minuten, met 19 passagiers aan boord – 13 Nepalezen, vier Indiërs, twee Duitsers – en drie bemanningsleden. De autoriteiten hebben de lijst met mensen aan boord van het kleine vliegtuig vrijgegeven, maar “ er is zeer weinig kans om overlevenden te vinden zei Deo Chandra Lal Karna, woordvoerder van de burgerluchtvaartautoriteit van Nepal.

De zoektocht die gisteren werd onderbroken vanwege het slechte weer ging maandagavond verder op de plaats van het ongeval, waarbij de brokstukken op de berghelling werden verspreid. Volgens Netra Prasad Sharma, de hoogste functionaris in het district Mustang waar het ongeval plaatsvond, bleven de weersomstandigheden moeilijk.

Nepal, waar acht van de 14 hoogste bergen ter wereld liggen, waaronder de Everest, betreurt een recordaantal vliegtuigongelukken. De weersomstandigheden zijn veranderlijk en de landingsbanen zijn over het algemeen erg kort en bevinden zich in moeilijk toegankelijke bergachtige gebieden. Op deze zelfde weg Pokhara-Jomsom (die tussen Annapurna en Dhaulagiri loopt), stortte een andere Tara Air Twin Otter neer in februari 2016, waarbij alle 23 mensen aan boord omkwamen. Een jaar eerder had een soortgelijk ongeval plaatsgevonden met een Twin Otter van Nepal Airlines (18 slachtoffers). In december 2010 kwamen 22 mensen om het leven bij het ongeval van een andere Tara Air Twin Otter in de bergen in het oosten van het land.

Tara Air, een dochteronderneming van Yeti Airlines, gelanceerd in 2009, exploiteert Dornier 228, DHC6-300 en DHC6-400; het moederbedrijf had zelf in 2008 een van zijn vliegtuigen zien neerstorten, waarbij 19 mensen omkwamen.

Bedenk dat de crash van US-Bangla Airlines in maart 2018 in de buurt van Kathmandu 51 slachtoffers had; het ergste luchtvaartongeval in Nepal blijft dat van Pakistan International Airlines in 1992, waarbij 167 mensen om het leven kwamen.

Tara Air-crash in Nepal: 14 lichamen gevonden 1 Air Journal

©Flightradar24

Add a Comment

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert